2019-02-23 05:01


Primăria sectorului 6 reabilitează termic 300 de blocuri

 |  15:35
Primăria sectorului 6 reabilitează termic 300 de blocuri

Primăria sectorului 6 a semnat un contract de finanţarecu BEI prin care 300 de blocuri din sector vor fi reabilitate termic, scopulîmprumutului fiind de a finanţa până la 50% din costul proiectului deinvestiţii în reabilitarea termică a blocurilor.

Suma împrumutată de Primăria sectorului 6 pentrufinalizarea acestui proiect este de 70 de milioane de euro, împrumutul fiindcontractat pentru o perioadă de 15 ani cu o perioadă de graţie de cinci ani. Ratadobânzii pentru împrumuturi contractate de Primăria sectorului 6 este Euribor3M + aproximativ 0,8% pe an.

În programul de reabilitare termică MinisterulDezvoltării Regionale şi Turismului finanţează 50% din totalul lucrării,Consiliul Local 30%, iar 20% asociaţia locatarilor. Primarul sectorului 6Cristian Poteraş a declarat, înainte de semnarea contractului, că acesta a fostde aprobat de Consiliul Local şi urmăreşte performanţă energetică, preţ redusla factura de întreţinere şi avantajele estetice ale blocului. "Prin acestproiect ne aliniem la standarde energetice europene. Toţi aceşti bani vor mergecătre izolaţiile termice ale blocurilor şi niciun primar nu va putea să opreascăacest proiect întrucât considerăm că este o obligaţie a administraţiei de aface acest lucru. Se ştie ce pierderi sunt înregistrate la blocurile din sectorşi era obligaţia noastră să implementăm acest proiect", a declaratprimarul sectorului 6. Acesta susţine că reabilitare termică reprezintă unuldintre principalele obiective de investiţii ale primăriei şi se încearcăgăsirea de soluţii pentru atragerea de fonduri. El a adăugat că până în prezentîn sectorul 6 au fost reabilitate termic 27 de blocuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-03-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...