2018-09-26 04:05


Primarii Capitalei, la raport

 |  21:00
Primarii Capitalei, la raport

Promisiunile noilor primari de la sectoare se axează pe cele mai importante probleme cu care se confruntă Capitala: câinii fără stăpân, reabilitarea blocurilor, şomajul, siguranţa copiilor, traficul infernal, lipsa locurilor de parcare. Toate acestea sunt probleme vechi, dar cei şase edili speră să le rezolve în primul mandat, cu ajutorul primarului general şi al colegilor de partid.

Energie alternativă în sectorul 1

Promisiuni: Andrei Chiliman a declarat că în noul mandat îşi propune extinderea proiectului de reabilitare a blocurilor, introducerea energiilor alternative pe scară largă, extinderea spaţiilor verzi, toate făcând parte dintr-un proiect prezentat în 2008, şi anume transformarea sectorului 1 în cea mai avansată comunitate din România.

Avere: Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, are 17 terenuri situate în mai multe judeţe ale ţării, cumpărate sau primite moştenire, iar copiii şi soţia mai deţin alte cinci terenuri, majoritatea în Bucureşti. Chiliman mai deţine trei case şi trei apartamente, iar familia încă trei case. Edilul conduce un Audi A6 din 2004, cumpărat în 2005. Pe declaraţia de avere mai sunt trecute bijuterii în valoare de aproximativ 20.000 de euro şi obiecte de artă de aproximativ 120.000 de euro, precum şi mai multe depozite bancare în lei şi valută. În 2010 a câştigat 54.784 de lei de la Primăria Sectorului 1.

Locuinţe pentru tineri în sectorul 2

Promisiuni: Primarul Neculai Onţanu doreşte continuarea în forţă a programelor importante pe care le are în derulare pentru bucureşteni, pe primul loc fiind reabilitarea termică a blocurilor, urmată de finalizarea programelor de extindere a reţelelor de apă-canalizare şi infrastructură rutieră, construcţia de noi locuinţe pentru tineri şi pentru persoanele evacuate din casele naţionalizate, creşterea siguranţei cetăţeanului şi suplimentarea zonelor verzi.

Avere: Edilul sectorului 2 are un teren intravilan şi o casă în Voluntari, un apartament în Bucureşti, bijuterii şi obiecte de artă în valoarea aproximativă de 25.000 de euro, două depozite bancare în valută, dar şi datorii la bănci. În 2010 a câştigat puţin peste 46.000 de le de la Primăria Sectorului 2.

Fără taxă pe gunoi în sectorul 3

Promisiuni: Prima dintre priorităţile lui Robert Negoiţă este reabilitarea termică gratuită a tuturor blocurilor în patru ani de mandat. Pe locul al doilea se află construcţia unui spital generalist nou în sectorul 3, în cadrul căruia să funcţioneze şi o maternitate. Un alt plan intens vehiculat este renunţarea la taxa pe gunoiul menajer în sectorul 3. Candidatul USL a susţinut că va rezilia contractele de salubrizare în vigoare. El le-a garantat tinerilor cu vârsta sub 35 de ani construcţia a 4.000 de locuinţe ieftine, pe un teren pus la dispoziţie de Primăria Capitalei. Proiectul, despre care Negoiţă spune că-l va demara din această lună, presupune construcţia unor garsoniere de 40 metri pătraţi şi apartamente de 70 metri pătraţi. Robert Negoiţă a promis, de asemenea, că va creşte suprafaţa verde pe cap de locuitor în sector, urmând să fie amenajate noi parcuri, primul pe listă fiind parcul Pantelimon şi malurile Dâmboviţei. „Vom avea o gestionare mai bună a fondurilor publice”, a declarat, pentru PUTEREA, Robert Negoiţă.

Avere: Noul primar al sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, are nu mai puţin de 53 de terenuri cumpărate atât în Bucureşti, cât şi în împrejurimi. Potrivit declaraţiei de avere publicate în acest an, edilul mai are patru case de locuit, peste o sută de apartamente, majoritatea situate în Popeşti Leordeni, dar şi numeroase locuri de parcare. Este acţionar la două societăţi comerciale, are mai multe credite la bănci şi a câştigat, în 2011, 52.000 de lei de la Camera Deputaţilor.

Scutire de la impozit în sectorul 4

Promisiuni: Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, spune că în acest an vor fi reabilitate 120 de blocuri şi, cu ajutorul Băncii Europene de Investiţii, vor fi anvelopate toate blocurile din sector. Ordinea începerii lucrărilor va fi aceeaşi cu ordinea depunerii cererilor. Proprietarii care îşi reabilitează singuri locuinţele vor fi scutiţi de plata a 65% din impozitul pe clădire, timp de 7 ani. Fiecare bloc va căpăta o personalitate distinctă, printr-o combinaţie proprie de culori care nu va fi stabilită discreţionar de primărie, ci va fi aleasă în funcţie de dorinţele locuitorilor blocului. Primarul Piedone a mai spus că se caută un teren, în afara ori la marginea sectorului 4, pe care îl va pune la dispoziţia ONG-urilor, astfel încât să se poată construi un adăpost pentru câinii comunitari. Piedone s-a angajat ca, până la sfârşitul acestui an, să amenajeze încă 10.000 de locuri de parcare, prin construcţia a şase noi parcări supraterane în zonele Big Berceni, Berceni-Olteniţa, Piaţa Berceni-Străduinţa, Piaţa Reşiţa, Piaţa Progresul şi Palatul Copiilor.

Avere: Primarul sectorului 4 are două terenuri intravilane în apropierea Capitalei, două case de locuit în Bucureşti, trei autoturisme, bijuterii de familie în valoare de aproximativ 20.000 de euro, o colecţie de obiecte vechi şi timbre de 15.000 de euro, dar şi o colecţie ceasuri de buzunar de aproximativ 5.000 de euro. În 2011 a câştigat 46.000 de lei de la Primăria Sectorului 4.

Accent pe educaţie în sectorul 5

Promisiuni: Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, susţine că prioritatea lui, ca primar, dar şi a Guvernului este educaţia. El a spus că se va ocupa, în acest mandat, de grădiniţe, şcoli, dar şi de copiii care au câştigat olimpiadele. De asemenea, Vanghelie a spus că anul acesta va continua programul de reabilitare termică a blocurilor, promiţând că în două luni va începe faza de execuţie pentru 700 de clădiri din sector.

Avere: Deşi a depus, în luna mai a acestui an, declaraţia de avere, din aceasta nu se înţelege mare lucru, motiv care a atras atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate. Din declaraţie nu se poate descifra decât că edilul are o casă, un apartament, cinci ceasuri şi tot atâtea tablouri. A trecut şi că este acţionar la o firmă, dar numele societăţii este notat ilizibil. De fapt, Marian Vanghelie are un apartament şi o casă, de 110 şi, respectiv, 108 mp, şi un autoturism Mercedes, cinci ceasuri în valoare totală de 70.000 euro şi cinci tablouri, în valoare totală de 85.000 de euro. Primarul sectorului 5 a mai acordat un împrumut în nume personal unei persoane fizice, al cărei nume este şi el ilizibil.Anul trecuta câştigat 55.896 lei de la Primăria Sectorului 5.

Spital şi semafoare inteligente în sectorul 6

Promisiuni: Reabilitarea termică a blocurilor este o prioritate pentru Rareş Mănescu, noul primar al sectorului 6. Acesta va anvelopa toate blocurile până la finalul primului său mandat, asigurând fondurile necesare unui ritm de 300-400 de blocuri anvelopate pe an. O altă problemă, a celor 20.000 de câini fără stăpân, va fi rezolvată printr- un plan integrat de relocare a patrupedelor, de pe străzi direct în adăpost. Un alt obiectiv ar fi construirea unui spital în parteneriat public-privat, primul din sectorul 6. Pentru a rezolva binecunoscuta problemă a traficului auto din sector se propun două soluţii pe termen scurt: introducerea de semafoare inteligente în intersecţiile importante, plus folosirea şi dezvoltarea reţelei secundare. Pe termen mediu există în plan construirea a 15.000 de locuri de parcare supraterane pe an, coordonat cu lărgirea arterelor principale, pentru a asigura un trafic fluid.

Avere: Potrivit declaraţiei de avere depuse în 2008, Rareş Mănescu are un teren intravilan şi o casă de locuit în Bragadiru, plus un apartament în Predeal, toate trei deţinute împreună cu soţia, europarlamentarul Ramona Mănescu. Potrivit unei declaraţii de avere din 2008, el deţinea, la momentul respectiv, un autoturism şi o motocicletă, iar în 2010 averea familiei a mai crescut cu două autoturisme, după cum se menţionează în declaraţia de avere a soţiei. În 2010 a câştigat aproximativ 14.000 de lei din dividente la o societate comercială din Giurgiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-26

TAGURI: sectoare, primari, promisiuni, avere, reabilitare, scoala, educatie, somaj, trafic, parcare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NINA
06 Iul 2012

SARACII ... BOGATII. IMI ESTE MILA DE SARACIA LOR. STIU MULTE DESPRE ASTIA 2 DAR TIMPUL V-A SCOATE TOTUL LA IVEALA. NISTE OAMENI FARA SCRUPULE CU SPATELE BINE ASIGURAT ... SI CU FUNDUL ..... PUS LA BATAIE
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...