2017-01-22 22:26


Primarii pot omorî maidanezii, după consultarea cetăţenilor

 |  16:46
Primarii pot omorî maidanezii, după consultarea cetăţenilor

Eutanasierea câinilor fără stăpân se va putea realiza după ce autorităţile locale consultă populaţia, potrivit raportului adoptat de Comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor.

”Autorităţile locale sunt îndrituite să ia orice măsură, inclusiv eutanasierea după consultarea cetăţenilor din localitatea respectivă”, a explicat deputatul PDL Vasile Gherasim, referindu-se la una dintre principalele prevederi ale legii. Gherasim a arătat că pentru consultarea cetăţenilor în privinţa câinilor fără stăpân autorităţile locale pot realiza sondaje de opinie, referendumuri sau adunări pe cartiere. Potrivit lui deputatului, legea prevede şi ciparea câinilor, inclusiv a celor care au stăpâni. ”Fiecare autoritate locală va avea un registru în care fiecare căţel va avea nume, stăpân, număr de înregistrare”, a spus deputatul PDL. El a arătat că prevederile legate de sterilizarea câinilor fără stăpâni au rămas aceleaşi, precizând că aceasta se va face 'transparent', fiind o acţiune la care pot participa şi ONG-urile.

Raportul Comisiei de administraţie în cazul legii câinilor fără stăpân a fost adoptat cu unanimitate de voturi. Acest act normativ este restant din sesiunea parlamentară precedentă, după ce a fost reîntors din plen la Comisia de administraţie.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image