2017-01-22 03:59

SOCIAL


Primăriile ar putea să ceară bani contribuabililor pentru plăţile online

 |  20:39
Primăriile ar putea să ceară bani contribuabililor pentru plăţile online
Persoanele fizice care plătesc impoziteleonline ar putea suporta, parţial sau integral, comisionul pe care primăriile îlvor achita băncilor care acceptă plăţi electronice prin sistemul naţionalwww.ghiseul.ro, autorităţile urmând să transmită cetăţenilor datele deautentificare, prin poştă. Această prevedere este prevăzută în HG 1.235/2010privind Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelorutilizând cardul bancar (SNEP), care va fi disponibil la adresa web . "Comisionul perceput defurnizorul de servicii de acceptare de plăţi electronice (...) poate fisuportat de contribuabil, de instituţia publică sau în orice altă variantăaleasă de instituţia publică la momentul înregistrării în SNEP", potrivithotătârii de Guvern. Pentru fiecare tranzacţie efectuată de un contribuabil,primăria va achita un comision de cel mult 2% din suma transferată de acesta,dar nu mai mult de 30 lei, potrivit unui proiect de ordin al MinisteruluiComunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Documentula fost elaborat împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor şiMinisterul Finanţelor şi va pune în aplicare Normele metodologice privind SNEP.

"Primăriilecare se vor înscrie în SNEP îşi vor informa contribuabilii prin poştă cu confirmarede primire că, începând cu o anumită dată, pot accesa printr-un user şi o parolă.După ce s-au autentificat în sistem, aceştia pot afla ce taxe şi impozite au deplătit către autoritatea locală de care aparţin şi vor putea să le achiteonline cu ajutorul unui card bancar", a declarat Marius Fecuiru, secretarde stat în MCSI, citat de Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image