2017-01-21 12:52

SOCIAL


Primăriile, obligate să plătească naveta profesorilor şi elevilor

 |  15:33
Primăriile, obligate să plătească naveta profesorilor şi elevilor

Potrivit ministrului educaţiei, Daniel Funeriu, autorităţile locale sunt obligate să asigure naveta cadrelor didactice si transportul elevilor.

“Autorităţile publice locale trebuie să plătească naveta cadrelor didactice. Legislaţia prevede plata navetei cadrelor didactice de către autorităţile publice locale.Vreau să le spun primarilor şi mă refer aici mai ales la primarii opoziţiei să nu facă jocuri politice pe seama cadrelor didactice şi a elevilor. Să nu vină cu modalităţi de operare prin care să nu plătească naveta, să nu plătească o serie de lucruri, şi apoi să spună e vina guvernului, e vina ministerului. Nu, oamenii trebuie să ştie clar, dotările şcolilor, construcţiile şcolilor sunt în sarcina autorităţilor publice locale ca şi naveta profesorilor”, a spus ministrul Educaţiei.

Absenteismul rămâne o problemă

De asemenea, Funeriu a apreciat că măsurile împotriva absenteismului şcolar vor fi “înăsprite”şi atent monitorizate pentru a se combate acest fenomen. Numărul tot mai mare de absenţe înregistrate de elevi în primele luni ale acestui an şcolar sunt dovada clară a faptului că profesorii au înţeles importanţa trecerii absenţelor în catalog. Stoparea acestui fenomen presupune responsabilitate şi din partea profesorilor, iar aceştia din urmă au înţeles că trebuie să pună absenţe elevilor.

Printre măsurile luate de minister şi menite a stopa fenomenul numit absenteism sunt bani de liceu, rechizite gratuite, naveta, alocaţia pentru susţinerea familiei. În privinţa alocaţiei pentru susţinerea familiei, la ora actuală există 20.000 de cazuri la nivel naţional unde, din cauza  absenţelor înregistrate, alocaţia a fost redusă sau sistată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: profesori, elevi, minister, absenteism, fenomen, masuri, alocatie, navetaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

MILI
20 Dec 2011

nici in judetul suceava nu se plateste naveta cadrelor didactice si nu numai de primarii opozitiei,ci de toti.pe dl.flutur il doare-n cot,el nu are nevoie de scoli ci de chermeze in fiecare comuna de 5 ori pe an cu toate ocaziile:ziua berii,a vacii,a oi,a brinzei,a usturoiului,a ciupercilor si altele.bine ca au fost bani sa imbrace in cojoace de oaie o suta de pdl-isti si sa-i urce pe deal la frasin si sa strige ura,ura--

Adauga un comentariu

Random image