2018-12-15 13:30


Primăriile, victimele băieţilor deştepţi

 |  21:00
Primăriile, victimele băieţilor deştepţi

Proprietarul unui teren situat într-un parc din sectorul 6 a ridicat o clădire de birouri de două ori mai înaltă decât se menţiona în actele de la primărie, iar după înălţarea imobilului a reuşit să modifice autorizaţia de construcţie. Primarul Cristian Poteraş susţine că de vină este „legislaţia mult prea permisivă”.

„Băieţii deştepţi” înalţă clădiri ilegale, după bunul plac, în Capitală, iar apoi obţin autorizaţii de construcţie pentru imobilul deja construit. Un astfel de caz poate fi observat în sectorul 6, în cartierul Giuleşti, într-un parc din apropierea Podului Grant, unde în prezent este ridicată o clădire de birouri de două ori mai înaltă decât în acte.

În 2009, Primăria Sectorului 6 a eliberat o autorizaţie de construcţie pentru un imobil de parter plus trei etaje, pe Calea Giuleşti, în apropiere de Pasajul Grant, însă construcţia ridicată are deja cinci etaje. Primăria a sistat lucrările, după sesizarea ziarului „Puterea”, însă, recent, proprietarul terenului a obţinut o nouă autorizaţie de construcţie pentru o clădire cu cinci etaje. Edilul sectorului 6, Cristian Poteraş, susţine că situaţia nu-i convine, dar nu are ce face. „Au obţinut o nouă autorizaţie. Nu am ce să fac, omul invocă dreptul de proprietate. Ca să-l pui să dărâme clădirea trebuie să-l duci în instanţă. Legislaţia este mult prea permisivă. Sincer, nici mie nu-mi convine acea clădire. Vine ca nuca în perete. Mi-au stricat şi planurile. Voiam să fac o parcare în acea zonă. Acum trebuie să renunţ la acel proiect”, ne-a declarat Cristian Poteraş.

Pe şantier nu este montat nici un panou care să menţioneze autorizaţia de construcţie şi beneficiarul lucrării, aşa cum prevede legea. Conform vechii autorizaţii, lucrările la clădirea de birouri din parc au fost demarate pe 6 decembrie 2009, iar beneficiar este Babulous Taste SRL. Potrivit constructorului, termenul de predare este 06.12.2011.

Teren retrocedat de Băsescu

Terenul din parcul giuleştean a fost retrocedat unei persoane fizice, în 2004, când primar general al Capitalei era actualul preşedinte Traian Băsescu. Apar însă neconcordanţe în declaraţiile oficialilor primăriei de sector. „Terenul, în suprafaţă de 177 mp, conform măsurătorilor cadastrale, este proprietate privată. El a fost obţinut prin reconstituirea dreptului de proprietate din dispoziţie de primar general, emisă în anul 2004. Actualul proprietar a achiziţionat terenul de la fostul proprietar prin contract de vânzare-cumpărare, în anul 2009”, susţineau în vară reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. Acum, lucrurile stau altfel: terenul „a fost obţinut de către actualul proprietar prin reconstituirea dreptului de proprietate din dispoziţie de primar general nr. 2525/2004”, după cum susţine tot Primăria Sectorului 6. Peste 180 de familii din blocurile învecinate imobilului fără autorizaţie au semnat o petiţie pe care au adresat-o edilului sectorului 6, Cristian Poteraş. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...