2018-12-18 13:05


Primarul general interimar: unii liberali „vor să dea iama la frigider”

 |  21:36
Primarul general interimar: unii liberali „vor să dea iama la frigider”

Primarul general interimar al Capitalei, Ștefănel-Dan Marin, a declarat pentru AGERPRES, că liberalii din Consiliul General al Municipiului București (CGMB) vor schimbarea sa din funcție și că unii vor "să dea iama la frigider", scrie Agerpres.

„Din câte știu eu, da. Nu știu dacă neapărat de la PSD, dar din câte știu eu de la PNL", a precizat Ștefănel-Dan Marin, întrebat despre zvonurile cu privire la schimbarea sa din funcție, arătând că nu știe motivul, doar că aceștia vor "să dea iama în frigider".

"După ce se rezolvă anumite probleme, este ușor să spui: gata, ne-am făcut treaba și venim noi, băieți simpatici. (...) Nu i-am văzut niciodată (pe unii consilieri — n.r.) stând alături de mine nici în discuțiile cu RADET, nici în discuțiile cu ELCEN, nu i-am văzut stând alături de mine în lucruri esențiale pentru București, mai ales că am trecut totuși printr-un accident, poate cel mai tragic accident din '77 încoace, și nu am văzut pe niciunul care să vină să propună ceva pentru. Toată lumea știe să facă declarații la televizor, toată lumea vrea să fie băiat simpatic, fiecare dintre ei, personal, în schimb, după ce apele s-au liniștit și a venit Ștefănel să facă un pic ordine în primărie, ca să pot să dau niște directori mari afară, acum s-au trezit și ei că am vrea și noi un pic la frigider. Nu se poate, că frigiderul îl țin închis și așa vă rămâne până în iunie, închis pentru toată lumea", a afirmat, pentru AGERPRES, edilul interimar.

Ștefănel-Dan Marin a anunțat că nu participă la ședința CGMB de maine.

"Eu, mâine, la ședința de la ora 15,00 convocată de PNL, nu particip, pentru că nu este convocată de mine, eu am convocat ședința de joi ordinară, în care am pus lucruri serioase pe ordinea de zi, printre care și bugetul RADET", a explicat primarul interimar pentru Agerpres.

El a menționat că nu are o problemă cu retragerea sa de la primărie, dacă cineva îl acuză că a făcut lucruri ilegale sau în defavoarea cetățenilor.

Un proiect care conține prevederi referitoare la organizarea și funcționarea CGMB va fi discutat de consilierii municipali în ședința CGMB de maine.

Potrivit proiectului, consilierii nu pot lua parte la deliberarea și adoptarea de hotărâri dacă au un interes patrimonial fie direct, fie prin soț, soție, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, în problema supusă dezbaterii.

De asemenea, se arată că durata mandatului viceprimarului este egală cu durata mandatului CGMB, în cazul în care mandatul Consiliului sau al consilierului încetează înainte de expirarea duratei normale de 4 ani, încetează de drept și mandatul viceprimarului, fără vreo altă formalitate, schimbarea din funcție a oricărui viceprimar se poate face prin hotărâre adoptată cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcție, la propunerea motivată a primarului sau a unei treimi din numărul consilierilor în funcție.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-23

TAGURI: primar, interimar, consilieri, PNL
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...