2018-12-13 22:41


Primarul Sava: Una dintre variantele pentru relocarea Teatrului Nottara este Arcub

 |  15:42
Primarul Sava: Una dintre variantele pentru relocarea Teatrului Nottara este Arcub

Arcub, Centrul Cultural al Municipiului București, este una dintre variantele pentru relocarea Teatrului Nottara, a anunțat primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, scrie Agerpres.

și evenimentele programate în sediul de pe Magheru întrucât clădirea trebuie consolidată. Decizia conducerii teatrului a venit în urma apariției legii prin care este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic mare.

La rândul său, Mihaela Păun, director al Arcub, consideră că este normal să dea o mână de ajutor.

"Am discutat cu directoarea Teatrului Nottara, Marinela Țepuș. Într-adevăr, ei trebuie să își închidă porțile, nu stăm nici noi pe roze, sala din Batiștei are un risc seismic II, am făcut o expertiză în 2006. Nu este cu bulină, dar nici nu stă pe roze. Având în vedere că legea spune că doar cele cu risc seismic I se închid și cum noi avem o altă clădire foarte nouă și foarte frumoasă în care ne-am mutat de anul acesta, vorbesc despre hanul Gabroveni din Lipscani, unde avem și o sală de spectacole, este normal să dăm o mână de ajutor celor care nu au deloc, noi având două săli, și atunci cred că vom încerca o coexistență și cred că nu va fi o problemă", a afirmat Păun.

Managerul de la Nottara, Marinela Țepuș, a precizat că dorește în continuare să se facă o expertiză seismică.

"La noi, proprietarii nu au contestat reabilitarea, ci acea expertiză din '96, sunt sigur că acest bloc are bulină, sunt sigură că trebuie consolidat, deci acesta este al doilea pas. De asemenea, solicităm să rămânem cu o parte dintre birouri în teatru și cu posibilitatea de a repeta pe scenele noastre, asta ar arăta că putem să funcționăm împreună cu Arcub. (...). În funcție de ce va spune acea expertiză, vom merge mai departe", a declarat Marinela Țepuș, manager la Teatru Nottara.

Ea a spus că vrea ca afișajul și agenția de bilete să rămână pe Magheru.

"Sala noastră este o sală de teatru construită pentru aceasta, Arcub este o sală de tineret. La Arcub este o scenă mai mică decât a noastră, deși avem și noi o scenă destul de mică. (...) Nu vrem să ajungem ca publicul nostru deja cucerit să nu știe pe unde să ne caute", a explicat Marinela Țepuș, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-26

TAGURI: primarie, arcub, nottara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...