2018-12-12 00:59


Primarul Sorin Oprescu serveşte bucureştenilor alte idei megalomanice în loc de fapte bune

 |  21:01
Primarul Sorin Oprescu serveşte bucureştenilor alte idei megalomanice în loc de fapte bune
P24

Cornel Pieptea, viceprimarul Capitalei, îl acuză pe Sorin Oprescu că-i minte în continuare pe bucureşteni ca să obţină un nou mandat de primar general. De această dată este vorba despre Parcul Natural Văcăreşti, căruia îi trebuie o avizare specială pentru a deveni arie protejată. Viceprimarul liberal susţine că Sorin Oprescu îngroapă în nepăsare Delta Văcăreşti şi condamnă ideile megalomanice ale edilului-şef.

„Sorin Oprescu îngroapă în nepăsare Delta Văcăreşti”, afirmă răspicat viceprimarul Cornel Pieptea, care face referire şi la dorinţa primarului general de a mai cere un mandat bucureştenilor anul viitor cu idei năstruşnice. „Recent, Oprescu a declarat că îşi doreşte un al treilea mandat, deoarece vrea să realizeze Canalul Dunăre-Bucureşti, pentru ca bucureştenii să aibă unde să-şi petreacă timpul liber. Trecem  peste faptul că şi acest proiect face parte din aceeaşi serie de proiecte megalomanice ca autostrada suspendată, dar nu putem să nu remarcăm modul în care Oprescu încearcă din nou să-i amăgească pe bucureşteni cu promisiunile sale populiste. Dacă doreşte să le ofere locuitorilor Capitalei un loc deosebit unde să-şi petreacă timpul liber, chiar la doi paşi de centrul urbei, de ce nu se grăbeşte Sorin Oprescu să repună pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti proiectul de hotărâre privind avizarea suprafeţei de peste 180 de hectare care urmează să facă parte din aria naturală protejată ,,Parcul Natural Văcăreşti”, se întreabă Cornel Pieptea. 

Cauzele degradării parcului natural

În urmă cu un an, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a votat o hotărâre prin care Delta Văcăreşti să devină Parc Naţional. Deoarece prefectul Capitalei a atacat în contencios toată şedinţa CGMB  din motive de legalitate, dar nu pe fond, hotărârea a fost şi ea suspendată. „Procedural, Sorin Oprescu putea să vină cu o nouă hotărâre, prin care să o revoce pe cea veche şi să propună alta cu un conţinut similar”, spune Cornel Pieptea. În numele liberalilor din CGMB, el afirmă că primarul general vrea să îngroape proiectul în hăţişuri birocratice, în vreme ce  Delta Văcăreşti se degradează de la o zi la alta, fiind lăsată la voia întâmplării. „Zilele trecute a izbucnit acolo un incendiu care a cuprins şi distrus cinci hectare de vegetaţie, iar o latură a parcului a devenit practic un depozit de gunoaie, sub ochii nepăsători ai primarului Oprescu. Pentru a evita degradarea până la dispariţie a acestui ecosistem natural specific unei delte, noi, consilierii PNL, îi solicităm lui Sorin Oprescu să pună în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind avizarea suprafeţei care urmează să facă parte din aria naturală protejată Parcul Natural Văcăreşti, pentru a putea fi ulterior aprobat în CGMB”, spune viceprimarul. El îi aminteşte edilului-şef că Academia Română şi-a dat avizul ca acest loc să devină parc natural, fiind nevoie doar de avizul CGMB pentru ca Guvernul să poată emite hotărârea prin care zona să capete acest statut. „Consiliul General nu poate da însă avizul în lipsa unui proiect de hotărâre trimis în acest sens de primarul general. Parcuri naturale similare, şi mai mici şi mai mari decât al nostru, există deja în alte oraşe. Wetland Centre din Londra poate fi subiect de inspiraţie pentru autorităţile române. Două milioane de turişti atrage acest loc special din Londra, iar Bucureştiul, dincolo de beneficiile de imagine pe care le-ar avea în urma realizării acestui Parc Naţional, ar putea reda locuitorilor săi o oază care să compenseze reducerile de spaţii verzi din Capitală, din ultimii ani”, comentează Pieptea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-18

TAGURI: cornel, pieptea, viceprimar, delta, vacaresti, parc, natural, acuzatii, sorin, oprescu, primar, general
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PENTRU DREPTATE
18 Mai 2015

Si proprietarii, saracii? Pe ei cine ii despagubeste?
CAT?
19 Mai 2015

cat costa toate despagubirile, laolalta? vreau suma, concret.
Random imageUltimele stiri


loading...