2017-01-22 20:37


Primarul Liviu Negoiţă construieşte ''autostrăzi'' printre blocuri. Livache dă 1,4 milioane de euro pentru asfaltarea a cinci străduţe

 |  17:57
Primarul Liviu Negoiţă construieşte ''autostrăzi'' printre blocuri. Livache dă 1,4 milioane de euro pentru asfaltarea a cinci străduţe
Primăria Sectorului 3, din Capitală, a comandat beton folosit laconstruirea autostrăzilor pentru reabilitarea unor străzi secundare. În acestmod, valoarea de investiţii din bani publici, în patru alei, ajunge la nivelulsumelor necesare pentru reabilitarea drumurilor principale sau a centurilor deocolire a unor municipii din ţară, potrivit experţilor în construcţiiintervievaţi de reporterii Puterea. În plus, inginerii constructori susţin că structura aprobată deadministraţia locală condusă de edilul Liviu Negoiţă (poreclit „Livache” depreşedintele Traian Băsescu) pentru reabilitarea aleilor din sectorul 3 nupoate rezista mai mult de un an. Pentru cinci străzi secundare, PrimăriaSectorului 3 va plăti 5.570.590 de lei (circa 1,4 milioane de euro).

Primăria Sectorului 3, condusă de democrat-liberalulLiviu Negoiţă, foloseşte beton pentru autostrăzi pe străzile secundare dinCapitală. Specialiştii în construcţia de drumuri şi autostrăzi, consultaţi dereporterii noştri, susţin că betonul de tip B250, folosit de PrimăriaSectorului 3 pentru reabilitarea aleilor, este complet inutil. “Nu era nevoie de această structură. Structura estesupraîncărcată. Acest tip de beton (n.r., B250) este folosit în structura debază a autostrăzilor”, ne-a declarat un inginer constructor. Acesta avertizează că utilizareaBetonului B250 la străzile secundare determină şi o rezistenţă redusă asuprafeţei carosabile. “Este o eroare să se aplice asfalt direct pe beton. Crapă repede. Fisurileapar în mai puţin de un an. Este un beton rigid şi acest lucru afecteazăstructura de asfalt. Este în plus”, ne-a mai explicat inginerul constructor. Practic, Primăria Sectorului 3 cheltuieşte în zadar banii publici pe beton B250.Investiţia ar fi la nivelul sutelor de mii de lei. De asemenea, B250 estefolosit pentru construirea imobilelor.

În ultima şedinţă a Consiliului Local Sector 3 a fostaprobată reabilitarea a altor cinci străzi secundare: “Drumul Lunca Ilvei”,“Drumul Lunca Priporului”, “Drumul Lunca Prutului”, “Drumul Lunca Sătească” şi“Drumul Lunca Târnavei”. Dintre acestea, doar pentru “Drumul Lunca Ilvei” nu s-a folosit beton de tipul B250.

Pentru “Drumul Lunca Priporului”, de exemplu, valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de1.378.350 lei, iar structura constructivă a sistemului rutier este formată din: 7 cm strat de formă; 20 cm strat de balast; 20 cm strat de beton din ciment de tip B250; 6 cm strat de binder tip BAD25 şi 4 cm de strat de uzurătip BA16. În total, pentru reabilitarea celor cinci străzi laterale va costaPrimăria Sectorului 3 5.570.590 de lei.

Livache mută centura Capitalei pe alei

Potrivit experţilor în domeniu, prin utilizarea betonuluide tip B250 la reabilitarea străzilor laterale, administraţia locală condusă deLiviu Negoiţă ajunge să plătească sume de bani asemănătoare cu cele necesare laconstruirea drumurilor principale sau chiar a centurilor de ocolire a unororaşe din ţară (municipiul Alexandria sau municipiul Caracal, de exemplu).

Consilierii Opoziţiei din Consiliul Local Sector 3 au atras, la rândul lor,atenţia că utilizarea betonului de tip B250 la străzile secundare nu reprezintădecât o “risipă de bani publici”. “În primul rand,soluţia constructivă adoptată nu e corectă. Este vorba de străzi secundare. Seface strat suport beton de 20 cm cu beton B250. Cum vreodată pe stradă punembeton B250 care se foloseşte la construcţii solide, la grinzi, stâlpi şi alteminunăţii? Una dintre străzi am înţeles dintr-o discuţie că ar fitotuşi cu trafic greu, dar cealaltă nu are nici o legătură cu traficul greu şi această soluţie este foarte costisitoareşi păguboasă,drept pentru care o să votăm împotrivă”, a declarat consilierul PSD Valentin Timnea, citat în procesul-verbal alşedinţei Consiliului Local Sector 3. Hotărârea a fost însă aprobată demajoritatea consilierilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ROMMEL
30 Iun 2011

Daca baga plasa de Buzau si ``calareti`` sa vedeti ce or sa injure cei de la gaze , apa si canalizare , electrica si cei care mai sparg de obicei cind se termina o asfaltare =)).

Adauga un comentariu

Random image