2018-11-20 21:51


Primele autobuze OTOKAR au ajuns la BUCUREȘTI. Cum arată și când intră în CIRCULAȚIE

 |  16:31
Primele autobuze OTOKAR au ajuns la BUCUREȘTI. Cum arată și când intră în CIRCULAȚIE

Primele 20 de autobuze noi, din cele 400 recent achiziţionate, potrivit contractului încheiat între Primăria Capitalei cu asocierea OtokarOtomotiv ve Savunma Sanayi, au ajuns la BucureştI. Ele vor fi intra în uz în aproximativ două săptămâni.

"Primele autobuze noi, ultramoderne, au ajuns în Capitală. Sunt autobuze dotate cu aer condiţionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri şi beneficiază de supraveghere video atât în interior cât şi în exterior. Tehnologia GPS instalată permite localizarea în trafic şi furnizarea către călători a informaţiilor legate de timpii de aşteptare în staţie şi de parcurgere a traseului", a transmis Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presă. Conform graficului, până la sfârşitului anului vor fi livrate alte 80 de unităţi, iar anul viitor, restul de 300.

A fost înfiinţată şi comisia de recepţie a autobuzelor, comisie formată din specialişti ai direcţiilor Trasporturi şi Achiziţii din cadrul PMB, dar şi din specialişti ai STB. Comisia va verifica dacă autobuzele respectă toate criteriile tehnice de atribuire, conform caietului de sarcini. După finalizarea recepţiei, se va convoca şedinţa Consiliului General pentru ca primele 20 de autobuze să fie concesionate către Societatea de Transport Bucureşti, operatorul serviciului de transport public din Capitală. Se estimează că toate procedurile premergătoare se vor finaliza până la jumătatea lunii noiembrie, când autobuzele vor fi scoase, progresiv, în trafic.

În luna iunie a acestui an, primarul general, Gabriela Firea, a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei achiziţionează 400 de autobuze noi Euro 6, primul mare proiect din Planul de Mobilitate Urbană derulat de către actuala administraţie. Valoarea tranzacţiei este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri în funcţie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m şi 30 de autobuze de 18.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-10-31

TAGURI: otokar, autobuze, bucuresti, circulatie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...