2017-01-20 12:25

SOCIAL


Primele două cazuri de gripă

 |  13:58
Primele două cazuri de gripă

La acest sfârşit de săptămână au fost identificate primele diuă cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal. Este vorba despre două tinere însărcinate, care în prezent se află în tratament retroviral, starea de sănătate a acestora fiind una bună. Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Cea mai sigură metodă de prevenire a îmbolnăvirilor o reprezintă vaccinarea antigripală. Peste 1.330 de copii din judeţul Bistriţa-Năsăud cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani au ajuns la medic în ultima săptămână a lunii noiembrie cu diverse forme de viroze respiratorii, dintre aceştia 85 fiind diagnosticaţi cu pneumonie, potrivit datelor afişate pe site-ul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică. Din totalul de 2.290 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 1.246 s-au manifestat în rândul copiilor, în special al celor care au între 5 şi 14 ani, iar 14 copii au fost internaţi în spital. La aceste cazuri se adaugă 218 pneumonii, dintre care 85 la copii, din totalul pacienţilor 12 având nevoie de spitalizare.

În Vrancea şi Galaţi, campania stagnează

Peste 4.000 de persoane din Vrancea au mers la medicii de familie şi s-au vaccinat împotriva gripei, de la începutul sezonului rece. Conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în prezent medicii de familie mai au pe stoc doar 2.000 de doze de vaccin antigripal. Până acum, în Vrancea, nu a fost înregistrat nici un caz de gripă, dar numărul celor diagnosticaţi cu viroze a crescut săptămâna trecută. În judeţ au fost înregistrate 1.438 de cazuri de viroze, iar 12 persoane au necesitat internarea în spital. Cei mai afectaţi au fost copiii cu vârsta între 5 şi 14 ani, fiind înregistrate 494 de îmbolnăviri.

Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul Sănătăţii, nu s-a realizat. Conducerea DSP a înaintat o cerere către Ministerul Sănătăţii pentru suplimentarea numărului de doze. Cu toate că cererea a fost aprobată şi că vaccinurile trebuiau să sosească până pe 15 noiembrie, acestea nu au venit nici până în momentul de faţă. O situaţie aparte se regăseşte la personalul medical de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Sf. Apostol Andre”, unde, din cauza frigului, majoritatea angajaţilor au răcit deja de mai multe ori, ceea ce face imposibilă vaccinarea cu ser antigripal.

S-au mai achiziţionat peste 700.000 de doze de vaccin

Ministerul Sănătăţii derulează şi în acest an campania de vaccinare gratuită antigripală. În cadrul acestei campanii au fost vaccinate antigripal peste 200.000 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. De asemenea, zilele acestea a fost finalizată achiziţia unui număr de 745.400 de doze de vaccin gripal, de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, care, începând de săptămâna viitoare, vor fi utilizate pentru continuarea campaniei de vaccinare antigipală a populaţiei cu risc ridicat de îmbolnăvire.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-28

TAGURI: gripa, vaccin, dozeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image