2017-01-20 22:22

SOCIAL


Primăria scumpeşte căldura pe caniculă

 |  19:19
Primăria scumpeşte căldura pe caniculă

În şedinţa de ieri  a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) s-a decis că bucureştenii vor plăti, de la 1 august, cu aproape 37% mai mult pentru apă caldă  şi căldură.  Practic, preţul gigacaloriei creşte de la 124 lei în prezent la 170 de lei, dupăcum ziarul “Puterea” a anunţat recent.

Ca urmare a acestei majorări, pentru un apartament cu două camere locuit de trei persoane se vor plăti 110 lei pe lună pentru apă caldă şi căldură, potrivit viceprimarului general Mircea Raicu. În expunerea de motive a  hotărârii privind scumpirea gigacaloriei se menţionează că majorarea este necesară pentru a acoperi deficitul veniturilor anuale ale Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), iar necesarul subvenţiei municipalităţii scade de la 770 milioane de lei pe an la 610 milioane de lei.

Preţul de 170 lei este, conform documentului citat, sub cel mediu al gigacaloriei la nivel naţional, respectiv 197,69 lei (cu 14% mai mic). Suma  nu reprezintă preţul de producţie al gigacaloriei, diferenţa până la acesta este acoperită de municipalitate, prin subvenţii.

Plata întreţinerii, în tranşe egale

Din august, plata energiei termice va fi făcută în tranşe lunare egale. Conform viceprimarului Raicu, calculul se va face pe baza consumului statistic din iarna precedentă. Astfel, se va face un total de plată pentru energia termică consumată iarna precedentă, care va fi împărţit la 12 luni. "La sfârşitul unui an, putem face regularizare. Cel care consumă mai mult va plăti mai mult şi invers", spune Raicu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-07-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image