2018-12-11 16:45


Primăriile dau amenzi de la anul

 |  21:00
Primăriile dau amenzi de la anul

500.000 de bucureşteni nu şi-au încheiat, până în prezent, o asigurare obligatorie a locuinţei. În ciuda declaraţiilor alarmante ale asigurătorilor, primăriile de sector nu vor aplica amenzi începând de astăzi.

Legea prevede amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei pentru românii care nu au încheiat, până ieri, o asigurare obligatorie sau nu au o poliţă facultativă. Cuantumul exact al sancţiunilor şi termenul de la care acestea pot fi aplicate rămân, însă, la latitudinea autorităţilor locale. „Nu ne grăbim cu amenzile, trebuie să dăm un răgaz populaţiei să se informeze”, au declarat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.

Nici în sectorul 6 nu se vor aplica, deocamdată, sancţiuni. „Da, este nevoie de aceste asigurări, populaţia trebuie să fie conştientă de acest lucru. De la începutul lunii septembrie vom avea o campanie de informare pe partea de asigurări obligatorii. În ceea ce priveşte amenzile, nici nu se pune problema momentan”, susţin şi reprezentanţii sectorului 6.

Legea, interpretată „ca la carte”

Deşi asigurătorii dau ca termen pentru începerea sancţionării data de astăzi, primăriile spun că vor să respecte întocmai legea, care stipulează că proprietarii au un răgaz de un an pentru a încheia aceste asigurări. „Legea intră în vigoare în iulie 2012, de atunci vom aplica amenzi”, au declarat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2.

Posturile, deblocate de Guvern

O altă problemă menţionată de reprezentanţii autorităţilor locale este cea a personalului calificat care să supervizeze activitatea. „Întâi trebuie ca Guvernul să deblocheze posturile din administraţia publică locală, pentru ca noi să putem angaja oameni care să se ocupe de bucureştenii fără asigurări”, mai spun reprezentanţii sectorului 1. „În momentul de faţă, încercăm să rezolvăm partea cu oamenii, am dat afară peste 1.000 de angajaţi. Trebuie să angajăm alţii pentru activitatea cu asigurările”, au declarat şi cei de la sectorul 6.

Despăgubirea maximă

Până în prezent, doar 150.000 de bucureşteni au încheiat poliţe de asigurare obligatorie. Cuantumul maxim al despăgubirii este de 20.000 de euro, pentru locuinţele de tip A (cu structură de rezistenţă din beton armat), iar asigurarea costă 20 de euro pe an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-01-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...