2017-01-17 00:06

SOCIAL


Primul curs de medicină de urgenţă în pediatrie, la Băile Felix

 |  14:44
Primul curs de medicină de urgenţă în pediatrie, la Băile Felix

Mai mulţi medicidin structurile de urgenţă UPU-SMURD din România se vor perfecţiona, în premieră naţională, în resuscitare pediatrică, prin Cursul European Pediatric Life Suport (EPLS). Totul se va desfăşura în perioada 31 ianuarie-1 februarie la Băile Felix, în organizarea Asociaţiei Search And Rescue Team in Special Situations (SARTISS).

“Acest eveniment naţional este un prim pas în dezvoltarea segmentului de urgenţe pediatrice din cadrul medicinei de urgenţă, fiind extrem de util pentru dezvoltarea profesională a medicilor din structurile de urgenţă”, a declarat dr. Hadrian Borcea, medicul-şef al Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul Judeţean Oradea şi preşedintele SARTISS.

Cursul este organizat în parteneriat cu serviciul UPU-SMURD Bihor şi Consiliul Naţional Român de Resuscitare, sub autoritatea Consiliului European de Resuscitare, având ca menire alinierea şi încurajarea practicării şi aplicării protocoalelor curente în structurile de urgenţe pediatrice sub o rigurozitate aparte.

Cei 16 cursanţi sunt medici din structurile de urgenţă UPU-SMURD din majoritatea centrelor naţionale de pregătire în medicina de urgenţă: Oradea, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Iaşi, Bucureşti.

Cei nouă instructori sunt medici de medicină de urgenţă, pediatri şi anestezişti de la trei spitale din Londra. Delegaţia britanică susţine de mai mulţi ani astfel de cursuri care promovează instruirea şi dezvoltarea abilităţilor, în concordanţă cu ultimele ghiduri şi protocoale în domeniu, informează Agerpres.

Pregătirea teoretică a cursanţilor s-a făcut individual pe parcursul a 30 de zile, cursanţii având la dispoziţie bibliografia de specialitate. Pe parcursul celor două zile ale cursului se vor simula cazuri, unde cursanţii vor aplica cunoştinţele teoretice în practică, utilizând ultimele modele de simulatoare de pacient. Echipamentele educaţionale sunt aduse, o parte, din ţară, altele fiind puse la dispoziţie de un spital din Londra.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-18

TAGURI: baile_felix, medicina, smurd, curs, urgenta, pediatrieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image