2018-12-19 03:30


Principala cauză de deces, inima

 |  16:33
Principala cauză de deces, inima

O proporţie de peste 60% dintre români îşi apreciază starea de sănătate ca fiind bună, foarte bună sau excelentă, 77% dintre aceştia spunând că nu suferă de nici o boală, relevă un sondaj de opinie realizat de IMAS pe un eşantion de 900 de persoane, reprezentantiv la nivel naţional.

Potrivit sondajului, peste 60% dintre decese sunt cauzate de boli cardiovasculare, fiind prima cauză de deces, în timp ce 18% - de cancer, ocupând locul doi.Peste 39% dintre respondenţi sunt îngrijoraţi la bolile cardiovasculare şi atacul de cord, în timp ce aproximativ 4% sunt îngrijoraţi cu privire la bolile oncologice ca o posibilă ameninţare în următorii cinci ani.

Bărbaţii sunt mai optimişti. Ei îşi apreciază starea de sănătate ca fiind excelentă şi foarte bună. Dintre femei, 26% consideră că starea lor de sănătate este proastă, iar 46% dintre tineri apreciază starea lor de sănătate ca bună sau excelentă.

Rezultatul sondajului realizat mai arată că 11% dintre români îşi fac griji pentru pierderea vederii, 16% pentru boli locomotorii, iar 8% pentru infarct, în timp ce peste 42% dintre respondenţi nu cred că sunt expuşi şi nu îşi fac griji în privinţa sănătăţii.

În ceea ce priveşte diagnosticele, peste 63% dintre respondenţi consideră că în România nu există destulă tehnologie disponibilă care să asigure stabilirea unui diagnostic precoce şi iniţierea unui tratament în stadiul incipient al bolii, în timp ce restul cred că diagnosticele moderne pot prelungi speranţa de viaţă.

Potrivit indicatorilor Comisiei Europene de Sănătate, speranţa de viaţă în România este de 69,8% la bărbaţi, faţă de 76,4% cât este media Europeană, iar la femei 77%, faţă de 82% cât este media europeană.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...