2017-01-24 00:56


Prinţul Charles, impresionat de înmormântările româneşti: Obiceiurile sunt fabuloase

 |  17:03

PrinţulCharles i-a spus premierului Emil Boc că este impresionat de originalitateatradiţiilor populare româneşti, pe care a avut ocazia să le urmărească inclusivla o înmormântare.

"PrinţulCharles a spus că românii au tradiţii atât defrumoase încât ar fi păcat să nu fie scoase cât mai mult în evidenţă de cătreautorităţi. Charles a povestit că a asistat chiar la oînmormântare într-unul din satele pe care le-a vizitat în Transilvania şi obiceiurilei s-au părut de-a dreptul fabuloase", au declarat pentruMediafax surse participante la întâlnirea de vineri dintre prinţul Charles şipremierul Boc. Potrivit surselor, timp de mai multe minute prinţul Charles avorbit fără întrerupere despre producătorii de brânză pe care i-a cunoscut,apreciind că în satele româneşti se mănâncă mult maisănătos decât în multe alte ţări.

Moştenitorulcoroanei britanice şi-a exprimat totodată disponibilitateade a susţine financiar, prin fundaţiile patronate de acesta, renovarea unorcetăţi medievale din Transilvania, precum Rupea sauSighişoara.

PremierulBoc i-a prezentat prinţului Charles ultimele proiecte din cadrulSecretariatului pentru Carpaţi, care se află în subordinea Guvernului şi carecoordonează o serie de proiecte de dezvoltare rurală în colaborare cu fundaţiisprijinite de prinţul Charles. Surse din cadrul acestor fundaţii au declarattotodată pentru Mediafax că, după un început lent în relaţia cu autorităţileromâne, au fost realizate în colaborare unele proiecte,precum Transilvania Food Festival, sau sunt în curs deelaborare înţelegeri în acest sens cu mai multe ministere.

PrinţulCharles se află într-o vizită privată în România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-01-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală