2018-07-20 06:11


Bacalaureat. Probele orale, fără camere video

 |  21:00
Bacalaureat. Probele orale, fără camere video

Aproximativ 77% dintre absolvenţii promoţiilor 2011- 2012 s-au înscris pentru susţinerea probei orale la limba română din cadrul examenului de bacalaureat. Potrivit ministrului interimar al educaţie, Liviu Pop, nu este obligatorie prezenţa camerelor de supraveghere la probele orale.

Din totalul de 199.272 de candidaţi înscrişi la prima sesiune a examenului, 154.367 sunt din seria curentă şi 44.905 din cea anterioară.

Dintre absolvenţii de liceu care au finalizat clasa a XII-a anul acesta nu s-au înscris 34.764, iar din promoţia anterioară 27.174, a precizat reprezentantul Ministerului Educaţiei. El a menţionat că la proba A a bacalaureatului de testare a competenţelor lingvistice la limba şi literatura română care se va susţine în 1.406 unităţi sunt aşteptaţi să vină 155.955 de candidaţi.

Secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca, a arătat că subiectele la examenul de bacalaureat sunt de nivel mediu şi încearcă să evalueze cunoştinţele dobândite în perioada liceului. „Bacalaureatul este un început, dar niciodată un capăt de drum”, a spus secretarul de stat. Fedorca a spus că la proba de evaluarea a competenţelor în limba maternă care va avea loc astăzi sunt aşteptaţi să vină 7.669 de absolvenţi de liceu, la proba C - 148.990, iar la proba D - 146.713 candidaţi.

Totodată, secretarul de stat a afirmat că la proba E, care va avea loc în 2 iulie, probă scrisă, sunt aşteptaţi să o susţină 171.720, la proba F, scrisă, la limba maternă - 7,826, la proba C scrisă - 183.107, iar la proba D scrisă - 174.463 candidaţi.

Stelian Fedorca a explicat că, deşi iniţial se estima că la examenul de bacalaureat vor participa peste 300.000 de absolvenţi de liceu, estimarea a fost făcută de unităţile de învăţământ care au contat pe un număr maxim de elevi. Potrivit lui Fedorca, pentru proba A, de luni, probă orală de testarea competenţelor la limba şi literatura română există 75 de bilete cu subiecte.

El a ţinut să precizeze că unii dintre absolvenţii de liceu de anul acesta au rămas cu situaţia şcolară neîncheiată sau sunt corigenţi.

Fedorca a mai spus că ancheta în cazul bacalaureatului olimpicilor este în desfăşurare.

Monitorizare

Camerele video nu sunt obligatorii la probele orale ale examenului de bacalaureat, a precizat ministrul interimar al educaţiei, Liviu Pop. Astfel, nu în toate centrele de examen au fost montate camere de supraveghere. „La probele de evaluare a competenţelor orale nu sunt necesare camerele video. Vom avea cel puţin o persoană din partea Ministerului Educaţiei în fiecare judeţ, care va monitoriza desfăşurarea probelor orale”, a spus Pop.

Supravegherea video va fi însă obligatorie la probele scrise ale examenului de bacalaureat. Ministrul a precizat că, înaintea începerii probelor scrise, mai multe echipe ale instituţiei pe care o conduce vor merge în teritoriu pentru a verifica dacă în toate unităţile unde se susţine Bacul au fost montate camere de supraveghere. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-10-15

TAGURI: bacalaureat, supraveghere, camera, scoala, elevi, absolventi, monitorizare

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.