2017-01-24 07:10


Producătorii de alimente vor să-şi vândă direct marfa

 |  17:12
Producătorii de alimente vor să-şi vândă direct marfa
FederațiaAGROSTAR solicită Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) săcreeze un cadru legal pentru ca producătorii să-și poată vinde marfa direct,fără intermediari, se arată într-un comunicat remis redacţiei. "Rolul MADReste acela de a crea cadrul legal pentru ca producătorii să poată să-şivalorifice marfa. Domnul Tabără în ultima vreme ne tot spune că în pieţe vândintermediari, dar nici pieţele volante nu sunt o soluţie. Până acum nu a oferitnici o soluţie şi declară doar că nu poate să facă nimic. Când producţiile suntmici, nu are ce să facă. Acum, că producţiile sunt la un nivel normal, domnulTabără, neavând nici un merit că au fost condiţii meteo favorabile, tot nupoate face nimic. Ministerul Agriculturii trebuie să creeze cadrul legal pentruca producătorii să-şi poată vinde marfa direct", a declarat preşedinteleAGROSTAR, Niculae Ştefan.

PotrivitFederaţiei, Ministerul Agriculturiipoate veniîn sprijinul agricultorilorprintr-o legislaţie care să le faciliteze acestora accesul pe piaţă cum ar fi:stimularea asocierii, încheierea de parteneriate cu consiliile judeţene şiprimăriile, vizarea certificatelor de producător de către asociaţiileprofesionale, astfel încât de aceste certificate să nu mai beneficiezeintermediarii. Totodată,AGROSTAR solicităreglementarea pieţelorvolante şi a târgurilor de produse tradiţionale în sensul de a putea vinde doarproducători, nu şi intermediari.

ReprezentanţiiAGROSTAR susţin că Ministerul Agriculturii poate crea şi propune programe gen"cornul şi laptele" prin care producătorii să-şi vândă produseledirect spitalelor, unităţilor militare, căminelor de bătrâni, grădiniţelor,prin încheierea unor parteneriate.

"Întoate ţările europene guvernele se implică în astfel de programe pentru a-iajuta pe agricultori să-şi valorifice marfa şi în toate marile oraşe europene,Paris, Geneva, Berlin etc., funcţionează pieţe volante", se menţionează încomunicat.

FederaţiaAGROSTAR a fost înfiinţată în 1990 şi numără peste 38.000 de membri, având încomponenţa sa peste 150 de sindicate din toate ramurile agriculturii (culturacâmpului, avicultură, viticultură, horticultură, sindicate ale producătorilorşi fermierilor).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-06-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală