2019-03-21 12:32


Profesori nevăzători pentru şcolile speciale

 |  18:13
Profesori nevăzători pentru şcolile speciale

Senatorii au aprobat astăzi, în prima şedinţă de plen a acestei sesiuni parlamentare, propunerea legislativă de modificare a Legii 1/2011 privind Educaţia Naţională în sensul includerii postului de profesor nevăzător în şcolile speciale pentru deficienţi de vedere.

Potrivit raportului de admitere cu amendamente întocmit de Comisia pentru învăţământ din Senat, urmează a fi modificat articolul 247, litera f) din Legea Educaţiei Naţionale astfel: 'în învăţământul special şi în comisiile de expertiză complexă: profesor itinerant şi de sprijin, profesor educator, profesor-psihopedagog, profesor-psiholog şcolar, profesor-logoped, psiholog, psihopedagog, logoped, profesor de psihodiagnoză şi kinetoterapeut - se normează câte un post la fiecare grupă/clasă; profesor de educaţie specială şi profesor preparator nevăzător'.

Propunerea legislativă înaintată Senatului de mai mulţi deputaţi PDL, PSD şi de la minorităţile naţionale altele decât cea maghiară a fost aprobată cu 87 de voturi pentru, patru împotrivă şi patru abţineri.

De asemenea, prin raportul comisiei de specialitate, aprobat de plenul Senatului cu 86 de voturi pentru, două abţineri şi trei voturi împotrivă, s-a operat şi modificarea propusă în comisie potrivit căreia pentru funcţia de corepetitor este necesară absolvirea unui liceu de specialitate. Legea este organică iar Senatul este Cameră decizională în acest caz.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...