2017-01-19 13:20

SOCIAL


Profesorii ar putea să nu încheie mediile elevilor

 |  14:58
Profesorii ar putea să nu încheie mediile elevilor

Dascălii care protestează de o săptămână în faţa Ministerului Educaţiei nu mai au răbdare cu Daniel Funeriu. Profesorii vor continua protestele din faţa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) până la sfârşitul săptămânii viitoare. În cazul în care ministrul Daniel Funeriu va refuza în continuare dialogul, dascălii vor adopta şi alte forme de protest. Tovarăşul Funeriu nu a dorit nici astăzi să dialogheze cu colegii noştri.

În calendarul nostru, avem programate pichete până vinerea viitoare. Dacă tot nu se va remedia situaţia, vom vedea ce alte măsuri putem lua. Vreau însă să-i asigur pe elevi şi pe părinţii acestora că orice măsuri vom lua, acestea nu vor afecta studiile. Protestul nostru este şi pentru binele lor, pentru că 6% din PIB pentru Educaţie sunt esenţiali şi pentru elevi”, ne-a declarat secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop. Potrivit acestuia, situaţia profesorilor din Alexandria şi din Turnu Măgurele, care nu şi-au primit salariile de aproximativ trei luni, a fost rezolvată, dascălii urmând să-şi primească drepturile băneşti în câteva zile.

Conducerea Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ (FSI) “Spiru Haret”nu exclude posibilitatea ca mediile elevilor pe primul semestru să nu fie încheiate. “Vom discuta cu conducerile sindicatelor din teritoriu şi vom stabili cum vom continua protestele. Este foarte probabil să urmeze un miting. Nu pot să spun, în acest moment ,dacă nu va fi încheiată situaţia pe primul semestru. Sincer, din punctul meu de vedere, mi-aş dori să fie o reacţie dură a colegilor. Într-adevăr şi neîncheierea mediilor se numără printre formele de protest pentru care s-ar putea opta”, ne-a declarat preşedintele FSI “Spiru Haret”, Gheorghe Isvoranu.

Funeriu i-a ignorat din nou

Peste o sută de cadre didactice active în învăţământul preuniversitar din Bucureşti şi din mai multe judeţe au continuat astăzi, la Ministerul Educaţiei, protestele faţă de îngheţarea salariilor în 2012 şi blocarea posturilor. Dascălii mai cer ministerului de resort respectarea prevederilor Legii educației naționale, prin care educația ar trebui să primească 6% din PIB începând cu 1 ianuarie 2012, şi resping propunerea Guvernului de a aloca sistemului de învățământ doar 2% din PIB.

Protestatarii au scandat “Jos Funeriu!”, “Demisia” şi au afişat bannere cu mesaje împotriva conducerii MECTS.

Potrivit reprezentanţilor FSLI, protestele vor fi reluate săptămâna viitoare, marţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-19

TAGURI: profesori, funeriu, medii, eleviComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image