2017-01-24 03:08


Profesorii ies în stradă

 |  21:00
Profesorii ies în stradă

Profesorii au protestat, ieri, în faţa Ministerului Educaţiei şi vor continua pichetările în fiecare zi, începând de luni, până când Daniel Funeriu le va răspunde la solicitări. Profesorii din Teleorman se pregătesc de grevă după ce nu şi-au primit salariile de mai bine de două luni.

Peste 150 de cadre didacticeau pichetat ieri sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), nemulţumiţi de decizia Guvernului de a îngheţa salariile din învăţământ şi de a nu aloca 6% din PIB pentru acest domeniu. „Domnul ministru Funeriu refuză dialogul cu noi. Am depus peste 150 de cereri pentru a fi primiţi în audienţă la domnul ministru. Dacă nu a vrut să dialogheze cu noi toţi, va trebui să ne primească în audienţă pe fiecare în parte. Nici un oficial al ministerului nu a dialogat cu noi, dar nici nu ne aşteptam la altceva. Domnul ministru ar trebui să apere interesele angajaţilor din învăţământ şi să ceară respectarea propriei sale Legi a educaţiei, mă refer la alocarea a 6% din PIB“, ne-a declarat secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop. În cazul în care nu vor fi luaţi în seamă nici de această dată, sindicaliştii FSLI şi FSI „Spiru Haret“ vor picheta, începând de luni, sediul Ministerului Educaţiei. „Vom aduna în fiecare zi, în faţa Ministerului Educaţiei, 100 de oameni“, ne-a mai spus Pop.

Grevă generală în Teleorman

De săptămâna viitoare, situaţia ar putea să se agraveze şi în alte localităţi din ţară. În judeţul Teleorman, de exemplu, disputa politică dintre prefectul PDL Teodor Niţulescu şi primarii din Târgu Măgurele şi din Alexandria a lăsat aproximativ 1.000 de cadre didactice fără salarii. Prefectul a blocat conturile celor două primării şi astfel dascălii nu şi-au mai putut primi salariile. Profesorii teleormăneni vor picheta luni sediul prefecturii şi, în cazul în care problema lor nu va fi rezolvată, vor declanşa greva generală pe termen nelimitat. „Colegii din Târgu Măgurele au deja două luni de când nu şi-au primit salariile. De luna aceasta, nu vor fi plătite nici salariile cadrelor didactice din Alexandria. Noi am înţeles că este o situaţie deosebită, dar nu s-a făcut nimic pentru a remedia această situaţie. Am trimis adrese şi domnului Funeriu. Am obţinut aprobare pentru pichetarea sediului Prefecturii, luni, cu 100 de oameni. Avem deja strânse semnături pentru declanşarea grevei generale“, ne-a declarat preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Teleorman, Ion Predescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-16

TAGURI: profesori, protestComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală