2017-01-25 03:35


Profesorii tineri vor să părăsească sistemul de învăţământ

 |  17:31
Profesorii tineri vor să părăsească sistemul de învăţământ

Aproximativ jumătate dintre dascălii care au răspuns unui studiu recent doresc să părăsească sistemul educaţional în următorii 5 ani.

Profesia de dascăl este percepută de societate drept “Cenuşăreasa meseriilor”, în opinia tinerilor profesori, arată un studiu recent realizat de Departamentul pentru Tineret al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI). Potrivit studiului “Viața tânărului profesor”, 41% dintre profesorii de până în 35 de ani intervievaţi doresc să părăsească sistemul de învăţământ. De asemenea, 29% dintre dascăli nu sunt siguri în privinţa viitorului profesional. Principalul motiv de nemulţumire al profesorilor este legat de salariile mici, din care nu-şi pot asigura un trai decent.

Studiul a fost realizat de FSLI în perioada aprilie-iunie 2011. Au răspuns întrebărilor chestionarului 718 persoane, dintre care 23% bărbaţi şi 77% femei. În studiu au fost incluse persoane cu vârste de până în 35 de ani. Dintre cadrele didactice intervievate, 56% lucrează în şcoli generale, 30% în licee şi colegii şi 14% în grădiniţe. Jumătate dintre respondenţi activează în mediul rural, iar cealaltă jumătate la oraş.

Sondajul are o marjă de eroare de plus-minus 3%. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală