2017-01-22 01:46

SOCIAL


Profesorii vor plăti pentru elevii chiulangii

 |  21:00
Profesorii vor plăti pentru elevii chiulangii

Absenteismul din şcoli şi licee ia amploare şi situaţia scapă de sub control. Inspectoratele şcolare judeţene dau vina pe profesori şi pregătesc măsuri drastice împotriva lor. La un singur liceu din judeţul Gorj s-au înregistrat peste 4.000 de absenţe. Elevii nu sunt interesaţi de şcoală.

„În şcolile cu mulţi chiulangii, în special liceele industriale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va face verificări inopinate. Pentru chiulul elevilor ar putea avea de suferit chiar profesorii, care vor fi arşi la buzunare”, se menţionează pe site-ul Ministerului Educaţiei, la rubrica Forum educaţional. „Numai la Grupul Şcolar Industrial Turceni s-au înregistrat peste 4.000 de absenţe în ultimul an, chiar dacă conducerea unităţii a trimis avertismente elevilor cu 20 de absenţe şi preavize de exmatriculare celor cu 40 de absenţe”, menţionează aceeaşi sursă. Această situaţie a fost confirmată şi de către inspectorul şcolar general Gorj, Justin Paralescu, care a declarat: „Există posibilitatea ca prezenţa să constituie un coeficient de corecţie în finanţarea per elev. Ideea e că trebuie să îi atragem pe elevi spre şcoală, fiindcă mulţi dintre ei susţin că unii profesori nu fac nimic la oră sau nu fac lecţii interesante. Vor fi monitorizate măsurile pe care directorii le aplică pentru reducerea numărului de absenţe”. Din surse ale Ministerului Educaţiei am aflat că o situaţie la fel de dramatică se înregistrează şi în alte 11 judeţe, în top aflându-se Vaslui, Botoşani şi Dolj.

Modele „didactice“: manele şi baruri

„Nu se pune problema aşa. Profesorul are o programă pe care trebuie să o parcurgă, are de pregătit elevii pentru examene. Dacă elevii sunt foarte slabi şi nu sunt atraşi de studiu, vina nu e a profesorului. Asta e o jignire adusă profesorului. Nu se poate ca o oră prezentată de cel mai bun profesor să atragă toţi cei 30 de elevi din clasă. E o prostie să te aştepti la aşa ceva. Unii cum sunt atraşi, sunt atenţi, ies la tablă, iar alţii chiulesc şi stau prin baruri? Sau ar trebui ca profesorul să reducă exigenţa, să pună numai 10, ca să nu mai chiulească elevii de teamă că îi ascultă sau dau lucrare?”, ne-a declarat Lavinia Panait, profesor de limba română la un liceu din sectorul 2 al Capitalei. La rândul ei, Iuliana Martin, profesor de religie la Şcoala nr.197 din Bucureşti, ne-a transmis următoarea opinie: „Nu modul de prezentare a lecţiilor e problema, ci conţinutul lor. Cei mai mulţi elevi nu mai stau cu gândul la lecţii, ci la baruri, manele, telenovele, ţigări, băutură, etnobotanice, sex. Cu atâta material «didactic» atractiv pe toate drumurile, cum să mai prezinte vreun interes şcoala cu tot ceea ce înseamnă ea: literatură, matematică, chimie, istorie? Când avem atâtea «modele» promovate în societate, există pretenţia ca şcoala să poată sta în calea acestei tornade a degradării?”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-07

TAGURI: profesori, elevi chiulangiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CHIULANGIU
18 Noi 2011

Sigur ca profesorii trebuie sa plateasca si pentru notele mai mici de 5 ca au de unde!!!
MARIA
18 Noi 2011

.Vinovat este sistemul. In consecinta, daca, solutia este ca prezenţa ,,să constituie un coeficient de corecţie în finanţarea per elev'' la nivel de scoala, aceasta masura sa se aplice si la inspectori, pe baza absentelor la nivel de judet si la cei de la minister, inclusiv ministrului, pe baza absentelor la nivel de tara. Nu poate plati numai talpa ci si marii menegeri.
UNUL
18 Noi 2011

din pacate, la liceele ind. vin toti tzaranoii! cum dau de oras, cum intra in primul bar...

Adauga un comentariu

Random image