2018-12-16 04:06


Profesorii vor să predea în uniforme

 |  21:00
Profesorii vor să predea în uniforme

Mai multe cadre didactice din Bucureşti şi Ploieşti solicită Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului introducerea de uniforme pentru profesori şi profesoare. Deoarece ajutorul financiar de 100 de euro pentru rechizite şi cărţi s-a sistat, se consideră că MECTS poate sprijini financiar această iniţiativă. Elevii nu au nimic împotrivă.

Sub titulatura „Sunteţi de acord ca MECTS să asigure echipament de lucru pentru cadrele didactice?”, iniţiatorii propunerii au postat pe site-ul instituţiei guvernamentale un sondaj de opinie la care, numai în trei zile, au votat 167 de profesori.

„Mi se pare o iniţiativă de bun-simţ. Profesorul trebuie să aibă prestanţă la catedră şi prin felul cum se prezintă, cum se îmbracă. Am văzut în numeroase unităţi de învăţământ cadre didactice, în special din categoria de vârstă 29-40 de ani, care vin la ore îmbrăcate în pantaloni scurţi, cu tricouri strident colorate, ştanţate cu tot felul de desene şi mesaje indecente, încălţate în şlapi, fără şosete şi cu picioarele nu tocmai îngrijite. La rândul lor, unele învăţătoare şi profesoare etalează la şcoală o garderobă total nepotrivită: fuste scurte, tricouri sau bluze decoltate, unele exagerat de decoltate, pantaloni mulaţi. Peste toate astea, la gât şi pe mâini zornăie cantităţi considerabile de bijuterii. Nu prea este în regulă”, ne-a declarat Sergiu Gârleşteanu, director adjunct la Şcoala nr. 197 din Bucureşti. O părere similară a fost exprimată şi de Daniela Eftene, mama unei eleve de la Şcoala nr. 194 din sectorul 4 al Capitalei: „Calitatea unui profesor se apreciază şi prin ţinută. Un sacou, un pantalon, o cămaşă pentru un bărbat nu costă o avere. La fel, o fustă în lugime normală, un taior şi o bluză, identice la toate profesoarele, ar face o bună impresie la copii. Nu trebuie să ne ferim de cuvântul «uniformă»”.

Fără comentarii deocheate în clasă

Fără îndoială, am consemnat şi reacţii îmotriva acestei inţiative, mai cu seamă din partea unor cadre didactice ce îşi amintesc de faptul că, înainte de 1990, erau obligate să umble toată ziua în halate: „Ar fi ultima bătaie de joc la adresa noastră. Cum, să revin iarăşi la halate ca altădată?”, este de părere Ioana Petre, profesor de geografie la o şcoală din centrul oraşului Ploieşti. În schimb, elevii împărtăşesc ideea potrivit căreia profesorii să poarte aceeaşi ţinută. „Printr-un aspect vestimentar uniform s-ar impune mai mult respect şi mai multă disciplină în şcoală. Colegii nu ar mai sta la bârfă cu tot felul de comentarii deocheate la adresa profesoarelor sau la adresa unor profesori mai sărăcăcios îmbrăcaţi”, ne-a declarat T.B., elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti.

Sunteţi de acord ca MECTS să asigure echipament de lucru pentru cadrele didactice?

DA

[ 94 ]

Profesorii vor să predea în uniforme
zoom
Profesorii vor să predea în uniforme
zoom
Profesorii vor să predea în uniforme
zoom
 [55,95%]

NU

[ 65 ]

Profesorii vor să predea în uniforme
zoom
Profesorii vor să predea în uniforme
zoom
Profesorii vor să predea în uniforme
zoom
 [38.69%]

NU MA INTERESEAZĂ

[ 8 ]

Profesorii vor să predea în uniforme
zoom
Profesorii vor să predea în uniforme
zoom
Profesorii vor să predea în uniforme
zoom
 [4,76%]

Voturi totale: 167


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LK
31 Oct 2011

pt madam Daniela Eftene... un sacou 45o lei,camasa 3-40 lei,pantalon-80-100 lei ,pantofi 200 ron ..ei ? ia aduna .. in plus e nevoie de minim 2 perechi de fiecare ..ia aduna acum sa vezi ... madam ..e o mare avere ..iar un prof tanar are 800 lei salar... are familie,face naveta etc etc... mor de foame la propriu... voi aprintii vreti sa aveti copii educati si aveti pretentii dar nu vaganditi la viata de zi cu zi a pdofesorului care e terminat psihic si fizic... a fi profesor in romania e un mare curaj al individului de a-si sacrifica viata pt nimic. prof romani trebuie respectati,statui sa aiba fiecare pt curajul de a-si distruge viata putin cu putin. in schimb e injurat in cor in frunte cu neghiobul chel.
DUMITRU IUGA
31 Oct 2011

Uniforma cadrelor didactice presupune si uniforma la invatacei. Altfel, nu. Nu este mare lucru ca sa se gaseasca surse de finantare, locale sau centrale, pentru aceste uniforme - nu trebuie sa suporte costul lor cadrele didactice. Personal ma angajez sa imbrac un profesor daca mi se cere acest lucru. Dumitru Iuga, tiiu2001@yahoo.com - pensionar dar nu cu pensie nesimtita. Milionarii astia ai nostri i-ar putea imbraca pe toti daca se simt ...
Random imageUltimele stiri


loading...