2018-12-11 14:31


Prognoza meteo pentru perioada 16 - 29 noiembrie 2015

 |  17:38
Prognoza meteo pentru perioada 16 - 29 noiembrie 2015

Regimul termic anunțat de către meteorologi pentru următoarele două săptămâni va fi oscilant, cu vreme în general caldă pentru această lună, iar probabilitatea de precipitații va apărea, la nivelul întregii țări, începând din 18 noiembrie, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă pentru perioada 16 - 29 noiembrie 2015.

În Moldova, vremea se va menține caldă pentru această perioadă pe tot parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, cu valori medii ale maximelor diurne situate între 11 și 14 grade și ale minimelor nocturne între 3 și 6 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, regimul termic va marca o scădere, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obișnuit la sfârșit de noiembrie. Astfel, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 6 grade, în timp ce temperaturile minime vor fi între minus două și zero grade Celsius, între 24 și 29 noiembrie.

În Dobrogea, vremea va fi caldă pentru această perioadă a anului în intervalul 15-23 noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime de 15 — 16 grade și ale celor minime de 6 — 8 grade, cu excepția zilei de 17 noiembrie, când regimul termic va fi cu aproximativ 4 grade mai scăzut. Începând cu 24 noiembrie, temperatura aerului va scădea ușor de la o zi la alta, astfel încât spre sfârșitul intervalului de prognoză valorile termice se vor apropia de mediile multianuale ale ultimei decade a lunii noiembrie. Prin urmare, maximele diurne vor fi, în medie, de 8 — 10 grade, iar minimele nocturne de două până la 4 grade Celsius. Începând cu data de 22 noiembrie, va ploua aproape în fiecare zi, la nivel local, dar cantitățile de apă nu vor fi însemnate.

În Muntenia, intervalul de prognoză va debuta cu vreme caldă pentru această perioadă, iar media maximelor diurne la nivelul întregii regiuni se va situa în jurul valorii de 16 grade, mai puțin în data de 17 noiembrie, când va fi mai răcoare. Tot între 16 și 22 noiembrie, temperaturile minime nocturne se vor situa în jurul valorii de 5 grade, după care vremea se va răci, astfel încât între 24 și 29 noiembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de medii ale maximelor de 6 — 8 grade, în timp ce minimele se vor încadra între—1 și două grade, valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei. După data de 21 noiembrie, aproape în fiecare zi, vor fi ploi la nivel local, în general slabe cantitativ. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: prognoza meteo, noiembrie, vreme
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...