2019-01-17 19:24


Program pentru prevenirea abandonului şcolar în Bucureşti

 |  18:06
Program pentru prevenirea abandonului şcolar în Bucureşti

Primăria Capitalei ar putea derula programul social „Şcoala e de partea ta!”. Consilierii generali vor decide luni dacă aprobă un acord de asociere încheiat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Joyo.

„Şcoala e de partea ta!” este un proiect de prevenire a abandonului şcolar care se implementează în unităţile de învăţământ de pe raza Capitalei, în parteneriat cu Inspectoratul Şcoalar al Municipiului Bucureşti.

Proiectul are în vedere activităţi extraşcolare cu copii aflaţi în risc de abandon şcolar pentru întărirea comportamentelor prosociale şi creşterea factorilor protectivi în ce priveşte riscul de eşec şi abandon şcolar. Astfel, vor fi organizate vizite, miniexcursii şi evenimente împreună şi cu voluntarii organizaţiei, permiţând astfel implicarea comunităţii locale în lupta pentru combaterea şi prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor defavorizaţi, realizarea de tabare socio-educative „Implicat, deci educat!“.

Dedicat prevenirii abandonului şcolar, proiectul se va derula pe 18 luni de la data semnării acestuia de către părţi.

Rata abandonului şcolar în învăţământul românesc s-a triplat în intervalul 2000 - 2007, ceea ce a adus ţara noastră pe locul 3 în clasificarea statelor europene cu cea mai mare incidenţă a părăsirii premature a şcolii. Planul local de acţiune pentru învăţământ (2011-2013) arată faptul că abandonul şcolar timpuriu era la nivelul României în 2009 de 16,6%, fiind mai mare decât cel înregistrat la nivel european de 14,4%, însă departe de ţinta UE de 10%. Statistica mai arată că, la finele lui 2011, procentul pe genuri al românilor care se află în această situaţie delicată era de 41,1% (femei), respectiv 39,5% (bărbaţi). Raportul indică faptul că pe grupe de vârstă cei mai dezavantajaţi din punctul de vedere al sărăciei sunt românii incluşi în segmentul de până la 17 ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-25

TAGURI: abandon, scoala, elevi, primaria, capitalei, inspectorat, ismb, proiect
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...