2018-12-13 04:11


Programul "Lapte și corn", suspendat în Prahova. Zeci de copii s-au îmbolnăvit

 |  21:04
Programul "Lapte și corn", suspendat în Prahova. Zeci de copii s-au îmbolnăvit

Livrarea produselor din cadrul programului guvernamental "Lapte și corn" va fi suspendată temporar în unitățile de învățământ din județul Prahova, după ce 58 de copii s-au îmbolnăvit, informează Agerpres.

Autoritățile au anunțat inițial că se suspendă doar furnizarea de lapte de la firma care a câștigat licitația, însă ulterior s-a decis sistarea întregului program. 

Potrivit unui comunicat de presă emis de Consiliul Județean Prahova, distribuirea laptelui și a cornului se sistează începând de joi, până la aflarea rezultatelor analizelor de laborator efectuate pe mostrele prelevate de autorități după ce aproape 60 de elevi au prezentat simptome specifice toxiinfecției alimentare, având nevoie de îngrijiri medicale. 

Autoritățile prahovene au demarat luni o anchetă epidemiologică, după ce inițial 32 de elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, în urma consumului de produse distribuite în programul guvernamental "Lapte și corn", numărul total al celor care au avut nevoie de îngrijiri medicale ajungând ulterior la 58, precizeaza Agerpres. 

Valoarea contractului este de 8,9 milioane lei fără TVA, iar de aceste produse beneficiază 74.510 elevi. 

Firma care produce laptele distribuit în școlile din județul Prahova a fost amendată, în primăvara anului 2012, pentru punerea în consum de produse infestate cu stafilococ auriu după ce analizele au confirmat prezența stafilococului auriu în probele de lapte prelevate în urma înregistrării a 63 de cazuri de toxiinfecție alimentară la copii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

TAGURI: lapte, corn, suspendat, imbolnaviri, copii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...