2017-01-21 00:17

SOCIAL


Programul “A doua şansă” pentru 6.000 de şomeri

 |  17:27

Aproximativ 6.000 de şomeri înregistraţi la Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă nu au terminat ciclul primar sau secundar inferior. O parte dintre ei va avea posibilitatea să fie cuprinşi în programul “A doua şansă”, potrivit preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Rodica Andronescu.

“Ne propunem în acest prim an să reuşim să includem în acest program 1% dintre cei care sunt înregistraţi şi declaraţi şomeri fără educaţie de bază”, a afirmat Rodica Andronescu, care, în calitate de preşedinte al ANOFM, a semnat, recent, un protocol încheiat cu Ministerul Educaţiei, care vizează, printre altele, şcolarizarea şomerilor care nu au parcurs acest modul prin cuprinderea lor în programe de tipul “A doua şansă”.

După ce vor parcurge modulul ciclului primar, şomerii vor putea, de exemplu, să urmeze o calificare în centrele regionale de formare profesională a adulţilor, şi vor reuşi să obţină certificat de calificare nivel 1. Oficialii ANOFM anunţă că în luna martie, peste 200 de programe de formare profesională, iar un număr de peste 4.000 de persoane vor beneficia de formare profesională. Judeţele în care, în luna martie, se vor organiza cele mai multe cursuri, sunt Vaslui (245 de persoane), Iaşi (200), Suceava şi Mureş (câte 196), Hunedoara (182).Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională sunt lucrător în comerţ (391), ospătar (chelner), vânzător în unitaţi de alimentaţie (303), operator introducere validare prelucrare date (281), bucătar (251), frizer, coafor, manichiură, pedichiură (194), contabil (158), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (146), inspector (referent) resurse umane (144).

Anul acesta se va apela doar la unităţile şcolare care au aprobată cifra de şcolarizare pe acest program.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-03

TAGURI: ANOFM, Ministerul-Educatiei, Suceava, Mures, Iasi, VasluiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image