2019-03-24 17:36


Proiect PMB cu impact major: Wi-FI GRATUIT în Capitală. Când va intra documentul pe ordinea de zi a CGMB

 |  13:03
Proiect PMB cu impact major: Wi-FI GRATUIT în Capitală. Când va intra documentul pe ordinea de zi a CGMB

Consilierii generali ar urma să-şi dea acordul de principiu în şedinţa de săptămâna viitoare pentru implementarea unui proiect privind oferirea de internet Wi-fi gratuit în Bucureşti, informează News.ro.

În proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi nu sunt oferite multe detalii privind implementarea sau costul, însă se precizează că ar urmări îndeplinirea obiectivelor pe care şi le-a asumat Guvernul în 2015 prin Strategia naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020.

"Guvernul României a aprobat, prin HG nr. 245/7 aprilie 2015, Strategia naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020. Documentul preia şi adaptează la situaţia ţării noastre elementele Agendei Digitale pentru Europa, una dintre cele şapte iniţiative pilot ale Strategiei Europa 2020. Agenda Digitală defineşte rolul major pe care utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilot (TIC) va trebui să-l joace în realizarea obiectivelor Europa 2020. (...) Pentru a veni în întâmpinarea obiectivelor Strategiei naţionale de informatizare şi Acţiunilor propuse în cadrul Planului de acţiuni comune – Agenda Digitală, municipiul Bucureşti îşi propune să realizeze proiectul Wi-fi în Bucureşti, care să asigure acces gratuit la internet în Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre.

Nu sunt oferite multe detalii în document, însă municipalitatea precizează că acesta urmăreşte promovarea obiectivelor din Capitală, asigurarea accesului rapid al cetăţenilor şi organizaţiilor la informaţii şi la serviciile publice elctronice, îmbunătăţirea accesului la internet prin creşterea gradului de acoperire a reţelelor de comunicaţii electronice de mare viteză în bandă largă şi creşterea gradului de utilizare a internetului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-21

TAGURI: wi fi, cgmb, capitala, pmb, gratuit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...