2019-01-18 09:45


PROIECT: Salariile personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar, majorate cu 12%

 |  08:33
PROIECT: Salariile personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar, majorate cu 12%

Salariile personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar ar putea fi majorate cu 12%, potrivit unui proiect pus în dezbatere de Ministerul Educaţiei.

"Începând cu data de 1 august 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare se majorează cu 12% faţă de nivelul acordat pentru luna iulie 2015. Cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor şi a celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază de care beneficiază personalul nedidactic de la alin. (1) se majorează cu acelaşi procent de 12%, în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii", se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, de drepturile salariale majorate, în urma aplicării ordonanţei de urgenţă, vor beneficia 53.848 de persoane din învăţământul preuniversitar de stat şi 7.468 de persoane din învăţământul universitar.

În acest scop, urmează să se aloce 38,6 milioane de lei, în 2015, şi apoi câte 115,8 milioane de lei anual.

"În perioada 2008 - 2015 salariile personalului nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, inspectoratele şcolare şi unităţile conexe, instituţiile de învăţământ superior de stat şi din bibliotecile centrale universitare nu au mai fost modificate decât pentru recuperarea reducerilor salariale din anul 2010 şi pentru asigurarea nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată conform hotărârilor de Guvern anuale", se mai arată în nota de fundamentare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-21

TAGURI: proiect, salarii, personal, nedidactic, invatamant, preuniversitar, universitar, majoreaza, 12%
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...