2017-01-24 07:04


Proiect: Femeile infertile vor putea apela la mame surogat

 |  17:32
Proiect:  Femeile infertile vor putea apela la mame surogat
Deputatul PDL MihaelaŞandru a iniţiat o propunere legislativă potrivit căreia o femeie infertilă vaputea apela la o mamă surogat cu vârsta de maximum 35 de ani, încheind cuaceasta uncontractfără remuneraţie.

Şandrua declarat, ieri, că proiectul depus la Senat se referă la reproducerea umanăasistatămedical(RUAM), iar, dacă va fi adoptat, România ar deveniuna dintre ţările celemailiberale din UE în cazul surogatului. Potrivitlui Şandru,surogatul se practică, în prezent, în ţara noastră, ilegal şieste bine să fie reglementat. Proiectul stabileşte că mamele surogat trebuie săîndeplinească anumite condiţii, cum ar fi să aibă cel puţin un copil propriu.De asemenea,nici mamele surogat şi nici partenerii lor nu pot să fiedonatori de celule pentru copilul rezultat, a precizat deputatul PDL.

Femeilecare doresc un copil pot să apeleze la o mamă surogat numai dacă au problememedicale care le împiedică să nască. "Am restricţionat surogatul doar laprobleme strict medicale, anomalii biologice ale mamei, care nu poate să poartesarcina.Infertilitatea va fi declarată după 12 luni de încercări pe calenaturală", a arătat deputatul, adăugând că mamele surogat pot interveni, spreexemplu,în cazul femeilor care nu au uter, au probleme cardiace sau diabet.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală