2018-12-10 10:51


Proiecte vechi cu fonduri noi

 |  21:00
Proiecte vechi cu fonduri noi

Câştigător detaşat la alegerile pentru Primăria Capitalei, Sorin Oprescu a anunţat că va demara proiectele care nu au trecut în vechiul mandat din cauza jocurilor politice, iar schimbarea majorităţii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti va pune bugetul Capitalei la bătaie. Numai autostrada suspendată îi va costa pe bucureşteni aproximativ 1,6 miliarde de euro. Imediat după ce a aflat că a primit în continuare votul de încredere din partea locuitorilor Capitalei, Oprescu a transmis că autostrada va fi primul proiect care va trece prin CGMB.„Primul proiect - autostrada suspendată. Am să o trec prin Consiliu şi după aceea nu vă mai anunţ decât în momentul când sunt gata. Vă invit pe toţi şi ne plimbăm pe ea şi după aceea dăm drumul la maşini, dar fără noi, că, altfel...“, a spus Oprescu, adăugând că va anunţa totul numai în momentul în care lucrările vor fi demarate. Conform planurilor sale iniţiale, proiectul autostrăzii suspendate ar fi trebuit demarat încă de acum un an şi jumătate. Consilierii CGMB au refuzat însă pentru că doar crearea proiectului ar fi costat 57 de milioane de euro. Acum însă, un alt proiect al lui Oprescu, contractarea împrumutului de 800 milioane de euro, ar putea trece de consilieri, înmulţind (şi) banii alocaţi lucrării.

Suspendata, mâine-i gata!!!

Cu peste 1,6 miliarde de euro costuri, autostrada suspendată este de fapt un inel median care va face legătura între cartierele Colentina şi Pantelimon. Conform oficialilor de la primărie, exproprierile sunt aproape gata, iar lucrările ar putea începe până la finalul acestui an. Autostrada lui Oprescu presupune un tunel subteran de doi kilometri, un pod hobanat în curbă şi mai multe pasaje subterane. Încă de la începutul primului mandat, Oprescu şi-a prezentat în platforma-program intenţia de a realiza acest proiect în încercarea de a fluidiza traficul din Capitală. Propunerea a fost respinsă de mai multe ori de către majoritatea PDL din Consiliu, principalul motiv invocat fiind costurile mult prea mari.

Sala Polivalentă de 5 stele

Încă de acum doi ani s-a discutat despre construirea unei săli polivalente la standarde internaţionale, după ce Sorin Oprescu a anunţat că intenţionează să aducă Jocurile Olimpice la Bucureşti în 2020. Edilul a promis o sală polivalentă de 15.000 de locuri în centrul Capitalei. În ultima perioadă, atât Ministerul Dezvoltării, cât şi primarul au venit cu promisiuni pentru o nouă arenă, însă până în prezent nu au fost organizate nici măcar şantierele. Pentru campaniaelectorală, sala se afla pe platforma-program a învingătorului.

Datorii plătite

Un alt proiect început, dar blocat apoi, deoarece Consiliul General nu a mai dorit suplimentarea banilor, este Bulevardul Uranus. De asemenea, primarul general, Sorin Oprescu, a declarat în repetate rânduri că lucrările de la Pasajul Mihai Bravu nu mai pot continua deoarece municipalitatea nu şi-a achitat datoriile financiare către constructor. Oprescu spunea la ultima şedinţă de consiliu defăşurată la Primăria Capitalei că trebuie plătiţi stâlpii Pasajului Mihai Bravu.

Edilul-şef Sorin Oprescu a declarat în luna martie, după votarea bugetului Bucureştiului, că deşi proiectul a fost discutat o lună în prezenţa liderilor de grup din CGMB, modificările aduse în ziua votului fac ca acesta să devină aberant şi-l transformă într-unul politic. Oprescu a refuzat, astfel, să semneze bugetul. „Au fost luaţi bani fără nici o justificare şi create o serie întreagă de secţiuni financiare fără justificare. Nu există raportul Comisiei economice a CGMB, nu îmi însuşesc acest buget şi, deşi nu am posibilitatea juridică să îl atac, nu voi semna forma finală”, spunea Oprescu la acea dată.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-05

TAGURI: proiecte vechi, proiecte noi, sorin oprescu, fonduri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN CETATEAN AMARAT..
11 Iun 2012

Oprescu a pus un mafiot evreu care sa se ocupe de pasajul mihai bravu. Wigler Moni, un evreu hot si fara nicio meserie a distrus acest proiect care de fapt este blocat pt ca i s a promis constructorului o majorare de 50% a acestui contract, nejustificata si ilegala. DNA este pe urmele hotilor si in scurt timp toate nelegiuirile din primaria capitalei vor iesi la iveala!! Sa speram ca Nicusor Dan care va fi in Consiliul general va spune lucrurilor pe nume!!
BUCURESTEANUL
11 Iun 2012

cand va merge DNA la Oprescu?? de ce PDL il santajeaza pe Oprescu cu fiul ???
MIRCEA
11 Iun 2012

Wigler Somon zis si MONI este legatura dintre mafia imobiliara si Primaria lui Oprescu
ANCA
16 Iun 2012

Hotul neprins ,negustor cinstit
Random imageUltimele stiri


loading...