2017-01-19 06:31

SOCIAL


Promovabilitatea la Bac, mai mică decât anul trecut. La unele centre de corectare, 70% din tezele matematică nu au primit note de trecere

 |  16:57
Promovabilitatea la Bac, mai mică decât anul trecut. La unele centre de corectare, 70% din tezele matematică nu au primit note de trecere

Rezultatele la examenul debacalaureat de anul acesta vor fi mai slabe decât cele din 2010, potrivitprofesorilor evaluatori de la mai multe centre de corectură din ţară.

La un centru de evaluare din Bucureşti, la proba scrisăde Limba şi literatura română au picat 30% dintre candidaţi, în timp ce lamatematică 70% dintre absolvenţii de liceu nu au reuşit să obţină o notă caresă le asigure promovarea examenului. “O să fie jale. Rezultatele sunt foarte slabe. E mai rău ca anul trecut”, ne-a mărturisit unul dintre profesorii corectori de laun centru de evaluare din Capitală.

La un centru de evaluare din judeţul Dâmboviţa, potrivitprofesorilor, la proba scrisă de Limba şi literatura română doar 40-50% dintreteze au primit note de trecere. “Lucrările sunt ceva mai slabe decât anul trecut. Nu vor fi note mari. Nuvor fi mulţi de 10. La centrul nostru au fost doar câteva lucrări de 9 şi ceva.Cele mai multe teze, care au primit note de trecere, au fost notate cu 6-7.Doar 40-50% dintre candidaţi au primit note de trecere”, ne-a declarat unul dintre profesorii evaluatori. La unalt centru de corectură din municipiul Târgovişte, până în momentul de faţă, lamatematică, din 800 de teze corectate, doar 100 au obţinut note de trecere, iarla română procentul de promovabilitate este de 40%.

La un centru de evaluare din municipiul Constanţa,procentul de promovabilitate la proba de Limba şi literatura română este de 30-35%,iar la matematică aproximativ 80% dintre teze nu au fost “de trecere”.

În Argeş, procentul de promovabilitate de la un centru decorectură este de 40%, la Limba şi literatura română.

Peste 65% dintre tezele corectate până în acest moment dela un centru de corectură din Ploieşti nu au obţinut note de trecere.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image