2018-12-16 15:53


Proprietarii construcțiilor trebuie să obțină avizul de securitate la incendiu înainte de începerea lucrărilor

 |  11:30
Proprietarii construcțiilor trebuie să obțină avizul de securitate la incendiu înainte de începerea lucrărilor

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a precizat, într-un comunicat de presă, că proprietarii sau beneficiarii de construcții au obligația să solicite și să obțină avizul de securitate la incendiu înainte de începerea lucrărilor de execuție la construcțiile noi.

Potrivit sursei citate, „proprietarul ori beneficiarul construcției deține obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu înainte de punerea în funcțiune a clădirilor ori spațiilor amenajate în clădiri, document prin intermediul căruia se certifică îndeplinirea măsurilor de apărare împotriva incendiilor”.

"Potrivit legii, autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punct de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale (securitate la incendiu)", se mai arată în comunicatul IGSU.

Sursa citată a menţionat că eliberarea avizului și a autorizației de securitate la incendiu se realizează de către inspectoratele pentru situații de urgență fără a fi percepute solicitanților taxe în acest sens.

"Asigurăm opinia publică că menținerea climatului de siguranță la nivelul comunității și crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și unităților subordonate și reprezintă elementele fundamentale ce susțin activitățile derulate în sprijinul și pentru cetățean", precizează IGSU. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-18

TAGURI: proprietar, constructie, obligatie, obtine, aviz, securitate, incendiu, inainte, incepe, lucrari
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...