2017-01-17 21:26

SOCIAL


Proprietarii de maşini din sectorul 3, „arşi” de Primărie. Edilul Liviu Negoiţă măreşte taxele de parcare de la 7 la 300 de lei pe lună

 |  19:16
Proprietarii de maşini din sectorul 3, „arşi” de Primărie. Edilul Liviu Negoiţă măreşte taxele de parcare de la 7 la 300 de lei pe lună

PrimarulSectorului 3 din Capitală, Liviu Negoiţă (poreclit „Livache” de preşedinteleTraian Băsescu), desfiinţează sute de locuri de parcare, amenajate tot subconducerea sa, în urmă cu doar trei ani, pentru a construi parcări supraetajateîn parteneriat public-privat. Iniţiativa nu ar fi una rea, dacă locatarii dinsectorul 3 nu vor fi nevoiţi să plătească o taxă de 300 de lei pe lună pentrua-şi lăsa maşinile în noile parcări. Acestea în condiţiile în care, până acum,proprietarii de maşini plăteau doar 7 lei pe lună pentru parcare.

Edilii sectorului 3 din Capitală au descoperit onouă modalitate de a stoarce bani de la cetăţeni. Sub pretextul că rezolvăproblemele de trafic din sectorul 3, administraţia locală condusă de primarulLiviu Negoiţă (PDL) desfiinţează parcările amenajate în urmă cu doar câţivaani, pentru a le înlocui cu altele noi, supraetajate. Probabil că situaţia nuar fi chiar atât de gravă dacă ridicarea noilor parcări nu ar însemna şi omajorare consistentă a taxei plătite de locatarii care deţin automobile.Potrivit reprezentanţilor Consiliului Local Sector 3, pentru a-şi putea lăsamaşinile în parcările supraetajate nou construite, locatarii trebuie să achiteo taxă lunară de 300 de lei, în condiţiile în care, până acum, plăteau doar 7lei pe lună.

100 decopaci, seceraţi pentru parcări

Construirea unei noi parcări supraetajate (parter+ un etaj), în strada Câmpia Libertăţii nr. 64, în faţa blocului de locuinţe 34A, a fost aprobată în ultima şedinţă a Consiliului Local Sector 3. Acest lucrupresupune desfiinţarea a 182 de locuri de parcare, dintre care unele au fostamenajate chiar de Primăria Sectorului 3, în urmă cu aproximativ trei ani, lasfârşitul ultimului mandat al lui Liviu Negoiţă. De asemenea, pentru ridicareaparcării supraetajate vor fi tăiaţi aproximativ 100 de copaci. Potrivit constructorilorintervievaţi de reporterii noştri, construirea a 182 de locuri de parcare, careacum sunt desfiinţate de Primăria Sectorului 3, ar costa între 1,2 şi 1,7milioane de euro, în funcţie de dotări. Parcările vechi au fost realizate deDelta ACM 93, firmă cunoscută ca aparţinând fratelui deputatului PDL ŞtefanPirpiliu.

Numeroşi locatari din zonă, care vor fi nevoiţi săplătească 300 de lei pe lună pentru a-şi parca maşinile, au declarat că suntnemulţumiţi, deoarece Primăria nu le-a cerut punctul de vedere.

Maimulţi bani pentru firma lui Silviu Prigoană

În ultima şedinţă a Consiliului Local Sector 3,s-a aprobat o indexare cu 3% a contractului firmei de salubrizare a deputatuluiPDL Silviu Prigoană, SC Rosal Grup SA, cu primăria condusă de Liviu Negoiţă,după ce, anul trecut, a mai fost aprobată o majorare de 61%.

Valoarea actuală a contractului semnat încă din1999, de primarul de atunci al Capitalei Viorel Lis, şi prelungit în fiecarean, rămâne un mister, deoarece edilii sectorului 3 nu au pus la dispoziţiapublicului acest document. Oficialii Primăriei Sectorului 3 susţin că valoareatotală a contractului, după toate indexările, este de 13 milioane de euro, iarmajorările, conform legii, ar putea fi şi de 88%. „Valoarea contractului luiPrigoană cu Primăria Sectorului 3 este de 12 sau 13 milioane de euro pe an. Dacăvă uitaţi pe bugetul pe anul 2011, nu există nici o modificare. Potrivit legii,Prigoană putea cere o indexare de 88%. Noi i-am dat această indexare de 3%, casă nu fim daţi în judecată. Anul trecut a existat o indexare de 61%, după ce nua mai existat nici o indexare timp de şase ani. Nu a existat nici o majorare acontractului. Aceste indexări sunt tot din economiile realizate de firma luiPrigoană. În acest moment, Prigoană ar avea dreptul la o majorare de 200%, pecare nu o s-o vadă însă niciodată”, ne-a declarat viceprimarul sectorului 3,Ion Victor Tărtăcuţă.

Totuşi, consilierii Opoziţiei, din sectorul 3,susţin că valoarea contractului lui Silviu Prigoană cu administraţia condusă deLiviu Negoiţă ar fi, după ultimele majorări, de 30-35 milioane de euro.

Această situaţie ar putea însă fi evitată dacăprimarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu ar mai trata cu indiferenţăcontractele de salubrizare de la sectoare şi ar organiza licitaţii (cum seîntâmplă în prezent doar pentru Primăria Sectorului 5). Din 1999, cel puţinpentru Primăria Sectorului 3, nu a mai fost organizată nici o licitaţie pentruatribuirea lucrărilor de salubrizare, contractul semnat în ’99 fiind prelungitşi indexat de la an la an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-04-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ROMMEL
24 Iun 2011

Fara sa vreau mi-am adus aminte , de serialul : ,, La Piovra " Ma intreb c ati o sa-si permita sa pl atesca 3.600 lei pe an ,i n conditiile de eterna au steritate si recesiune.
TEODOR
24 Iun 2011

Bravos Puterea!De mult nu am mai auzit una asa fia rta!!!Sorin Oprescu s-a p ronuntat de atatea ori pe ntru reunificarea servici ilor de salubrizare ale o rasului!Chiar nu va aduce ti aminte?Dar nu poate,nu este lasat de interesele de partid(e),portocalii sau de alte culori!

Adauga un comentariu

Random image