2018-11-16 20:19


Prorectorul Ecaterina Ionescu, suspectată de fals în declaraţii, controlată de Ministerul Educaţiei

 |  21:01
Prorectorul Ecaterina Ionescu, suspectată de fals în declaraţii, controlată de Ministerul Educaţiei

Comisia Naţională de Etică ar putea analiza cazul prorectorului UMF Bucureşti care a folosit date false pentru a deveni profesor universitar, urmând să ofere un răspuns Ministerului Educaţiei. Acestea după ce conducerea UMF a considerat că nu se impun sancţiuni pentru declaraţiile false, în scris, ale prorectorului Ecaterina Ionescu.

Cazul prorectorului didactic al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol Davila” Bucureşti, Ecaterina Ionescu, care a folosit date fictive la concursul în urma căruia a devenit profesor universitar, ar putea ajunge la Comisia Naţională de Etică, susţine ministrul delegat pentru Învăţământ Superior şi Cercetare, Mihnea Costoiu. “Cunosc cazul. Este analizat de Comisia de Etică a Universităţii, iar dacă rezultatul va fi contestat, va ajunge la Comisia Naţională de Etică, ce va trebui să ofere un răspuns Ministerului Educaţiei Naţionale”, a declarat pentru PUTEREA ministrul Mihnea Costoiu.

Cu toate că a constatat faptul că în fişa de autoevaluare a prorectorului Ecaterina Ionescu, de la concursul pentru ocuparea funcţiei de profesor universitar, organizat de UMF Bucureşti în 2006, erau trecute 13 articole ştiinţifice cotate ISI (baza de date internaţională ce reuneşte cele mai importante texte ştiinţifice din ultimii 100 de ani), în timp ce candidatul de atunci nu avea nici măcar un astfel de articol publicat, conducerea Universităţii de Medicină a considerat că nu există motive pentru a aplica sancţiuni.

Potrivit bazei de date ISI Web of Knowledge, Ecaterina Ionescu a avut publicat primul articol cotat ISI în 2008, cu doi ani după ce a devenit profesor universitar.

Ecaterina Ionescu mai deţine, în acelaşi timp, funcţiile de preşedinte al Colegiului Medicilor Dentişti din România şi de reprezentant al UMF în Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Costoiu: Problemele de la admiterea în UMF sunt de ordin ştiinţific

În ultima perioadă, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” a mai fost implicată într-un scandal de proporţii, după ce au fost depistate greşeli în mai multe subiecte de la concursul de admitere. Mai mulţi candidaţi şi părinţii acestora au anunţat că vor depune plângeri în instanţă. Mai mult, surse oficiale din cadrul UMF “Carol Davila” au declarat pentru PUTEREA că 20 de subiecte au fost greşite.

Ministrul delegate pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, spune că problema trebuie rezolvată de Universitate. “Nu am cunoştinţă de plângerile depuse în instanţă. Este dreptul dumnealor. Universitatea a recunoscut două subiecte greşite. Mai mult, nu ştiu ce să spun. Este o problemă ce trebuie rezolvată de UMF. Este o problemă de ordin ştiinţific. Profesorii care au formulat subiectele spun că acestea sunt corecte, iar alţi profesori, care au pregătit şi copii pentru admitere, spun că au fost greşite. Eu nu sunt specialist în biologie, anatomie, ca să spun dacă eu consider că sunt corecte sau nu”, a declarat, luni, ministrul Mihnea Costoiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-30
Citeste si:
Grile greşite la examenul la Medicină. Plângere publică la UMF “Carol Davila” - DOCUMENTE

TAGURI: admitere, medicina, prorector, fals, declaratii, ecaterina, ionescu, comisia, de, etica, ministerul, educatiei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUREL BUCURICA
31 Iul 2013

Minciunica plus fraudica ca sa domnim mai departe peste toata dentistica imblanzita.
BOGDY
02 Iul 2014

In atentia DNA si ANI pt Dna Dictator care se foleseste de numele lui Andronescu si Melescanu. Cu prima se da prietena, cu al doilea nume este promovata fata lui Melescanu in senat dar si mullte alte facilitati academice si invers, trebuie sa o sustina. Dar oare dumnealor stiu ca dna Ionescu a facut multe ilegalitati, care se vor dovedi penale. Oare merita libertatea dna Marina Melescanu si dna Andronescu sa acoperiti in continuare aceasta infractoare si tot clanul care o ajut? Sa nu uitam pana la ce nivel s-a ajuns in inchisoare, doamnelor!
BOGDY
02 Iul 2014

In atentia DNA si ANI pt Dna Dictator care se foleseste de numele lui Andronescu si Melescanu. Cu prima se da prietena, cu al doilea nume este promovata fata lui Melescanu in senat dar si mullte alte facilitati academice si invers si normal trebuie sa o sustina. Dar oare dumnealor stiu ca dna Ionescu a facut multe ilegalitati, care se vor dovedi penale? Oare merita libertatea dna Marina Melescanu si dna Andronescu sa acoperiti in continuare aceasta infractoare si tot clanul care o ajuta? Sa nu uitam pana la ce nivel s-a ajuns cu pedeapsa cu executare, doamnelor!
Random imageUltimele stiri


loading...