2018-10-18 06:23


Proteste de amploare. Peste 5.000 de angajaţi din domeniul forestier protestează marţi la Guvern

 |  12:54
Proteste de amploare. Peste 5.000 de angajaţi din domeniul forestier protestează marţi la Guvern

Reprezentanţii industriei lemnului protestează, marţi, în faţa Guvernului, ei fiind nemulţumiţi de faptul că Romsilva a crescut cu 300% preţul minim de pornire la licitaţiile de vânzare a masei lemnoase. La polul opus, regia susţine că preţurile sunt ca în 2015.

Acţiunea de protest se va desfăşura între orele 11.00 şi 18.00 în Piaţa Victoriei, peste 5.000 de angajaţi din domeniul forestier participând la manifestare.

"Din cauza deciziei Romsilva de creştere cu 300% a preţului minim de pornire la licitaţiile de vânzare a masei lemnoase, activitatea din domeniul forestier este practic sistată în prezent. Prin măsura luată de Romsilva, România a ajuns să aibă printre cele mai mari preţuri de achiziţie a masei lemnoase din Europa, competitivitatea industriei de prelucrare a lemnului şi a mobilei fiind grav afectată. Peste 130.000 de angajaţi din industrie, împreună cu familiile lor, îşi văd astfel pusă sub semnul întrebării posibilitatea asigurării traiului de zi cu zi. Soluţionarea rapidă a acestei situaţii este imperios necesară, orice zi de întârziere afectând poziţia industriei româneşti pe pieţele externe, o poziţie câştigată cu greu şi extrem de dificil de recuperat odată pierdută", precizează organizaţiile şi asociaţiile profesionale din sectorul forestier, potrivit unui comunicat de presă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-25

TAGURI: proteste, amploare, 5000, amgajat, domeniu, forestier, protesteaza, marti, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...