2017-01-22 10:09

SOCIAL


Proteste fără autorizaţie

 |  21:00
Proteste fără autorizaţie

Un proiect al asociaţiei Pro Democraţia, privind transformarea Pieţei Universităţii în agora, a fost introdus în şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Primarul Sorin Oprescu a răspuns prompt solicitării. Dacă va primi răspuns favorabil, în aproximativ o săptămână se va întocmi un draft de regulament pentru funcţionare.

Dacă va fi implementat proiectul, oamenii vor putea protesta liberi în piaţă, fără să mai fie nevoie să ceară autorizaţie de la autorităţile locale. Spaţiile care ar putea fi transformate în agora sunt cel din zona Facultăţii de Arhitectură şi cel din faţa Teatrului Naţional, emblematice, pentru că au fost scena desfăşurării Revoluţiei din 1989 şi apoi a protestelor pentru schimbarea actualei puteri, din ultimele zile.

Transformarea, în trei paşi

Reprezentanţii Pro Democraţia, iniţiatorii acestui proiect, spun că dacă va trece de Consiliul General, mai sunt trei etape până la implementarea propriu-zisă.“Am avut discuţii cu domnul Oprescu. M-a surprins promptitudinea cu care ne-a răspuns la solicitare, în jumătate de oră. Dacă va fi favorabilă decizia de luni, mai avem trei paşi de urmat: în primul rând vom pune denumirea, care va fi una simbolică, apoi vom face un regulament după care să se desfăşoare evenimentele, apoi se va organiza un concurs de reamenajare a spaţiilor respective cu tribună şi mobiler urban, care să permită buna desfăşurare a evenimentelor”, a declarat, pentru ziarul “Puterea”, directorul adjunct Pro Democraţia, Septimius Pârvu.

Pentru concursul de reamenajare pe care vor să îl organizeze cei din Pro Democraţia sunt vizaţi studenţii de la Facultatea de Arhitectură, care ar putea veni în ajutor cu idei pentru proiect.

În afară de solicitarea trimisă primarului general, reprezentanţii Pro Democraţia au trimis şi consilierilor din PMB înştiinţări. Din partea acestora nu a venit nici un răspuns. “Pe lângă solicitarea trimisă domnului Oprescu, am trimis şi către consilierii din PMB. De la aceştia nu am primit încă nici un feed-back. Având în vedere situaţia protestelor din ultimele zile, ar fi în dezavantajul lor să respingă proiectul“, a conchis directorul adjunct Pro Democraţia.

Fără acte de violenţă

În agora se vor organiza numai manifestaţii paşnice. Condiţia principală, impusă celor ce vor veni să se manifeste acolo, va fi să se exprime democratic şi să nu recurgă la acte de violenţă. Cel mai probabil, spun iniţiatorii proiectului, cei ce vor dori să organize proteste într-un număr mare vor fi nevoiţi să depună o cerere autorităţilor locale. În felul acesta se vor evita situaţiile neplăcute şi autorităţile din poliţia locală, jandarmeria şi poliţia vor fi în gardă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-03

TAGURI: PMB, Pro-Democratia, Oprescu, CGMB, Septimius-ParvuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

METIN CERCHEZ
27 Ian 2012

asa te vreau oprescu
LOZINCI
02 Feb 2012

Lozincile se scandeaza si online pe "lozinci (punct) ro". Intra si tu, citeste-le, sau trimite lozinci noi!

Adauga un comentariu

Random image