2019-02-21 13:58


Publicarea albumului „#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017”, interzisă de Editura Curtea Veche

 |  16:47
Publicarea albumului „#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017”, interzisă de Editura Curtea Veche

Albumul de fotografie „#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017” a fost disponibil doar pentru 24 de ore în sistem de precomandă pe site-ul www.curteaveche.ro. Pagina a fost ulterior ştearsă de pe site-ul editurii.

Într-un comunicat de presă emis cu ocazia lansării precomenzilor pentru album, editura scria:„Pancartele din 2017, irepetabile, intransigente, oneste, inteligente, subtile, de un umor irezistibil, arată că ne-am despărţit, pentru totdeauna, de vremurile în care, la demonstraţii, se agitau mesaje scrise de alţii cu litere albe lipite pe un fundal de pânză roşie. Adunate într-o carte, ele devin nişte instantanee din 2017, care le demonstrează scepticilor că o nouă generaţie de cetăţeni manifestă altfel decât se făcea, cu îndârjire, naivitate şi chiar cu ură, la începutul anilor 1990.”

Lansarea în librării a albumului „#rezist. Pancarte de la protestele OUG 13/2017” era prevăzută pentru ziua de miercuri, 15 februarie.

Unul dintre cei a căror precomandă a fot anulată este scriitorul şi jurnalistul Tudor Călin Zarojanu, care a scris, pe pagina sa de Facebook: „Editura Curtea Veche a decis să publice un album cu pancartele din piaţă. A început să curgă cu precomenzi, printre care şi a mea. Azi, însă, la doar 24 de ore, am fost anunţaţi că toate comenzile au fost anulate şi proiectul «suspendat (...) Vom relua acest proiect atunci când vom fi siguri că intenţiile lui vor fi corect înţelese».... M-am interesat. Editura ar fi fost acuzată că foloseşte în scop comercial protestele. Ce să zic! De parcă, dacă faci un album cu fotografii din natură poţi fi acuzat că foloseşti natura în scop comercial!Vreau foarte tare să cred că nu au primit şi altfel de mesaje...”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-08

TAGURI: album, #rezist pancarte proteste oug, interzis, editura curtea veche
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...