2017-01-24 01:01


RADET riscă să intre în insolvenţă

 |  21:00
RADET riscă să intre în insolvenţă

În timp ce bucureştenii se vaită de sumele mari pe care trebuie să le plătească pentru încălzirea pe timp de iarnă, autorităţile se ceartă pe datoriile pe care Regia Autonomă de Distribuţie a Agentului Termic (RADET) le are către furnizori.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în şedinţa CGMB de ieri că, în maximum două luni, RADET va intra în insolvenţă. Directorul RADET, Bogdan Mihai Becheanu, a afirmat pentru ziarul „Puterea”, că este imposibil pentru o regie autonomă să intre în insolvenţă. „Nu ştiu la ce se referea domnul primar, eu nu am o astfel de informaţie. Dacă vorbim pur tehnic, RADET nu poate intra în insolvenţă, fiind regie autonomă. Probabil că domnul primar voia să atragă atenţia consilierilor pentru a bugeta subvenţia”, ne-a declarat Becheanu. Potrivit acestuia, bucureştenii nu au de ce să-şi facă emoţii că vor rămâne fără căldură. „Chiar dacă subvenţia nu va fi bugetată, întotdeauna s-au găsit şi se vor găsi soluţii. RADET poate contracta împrumuturi. Nu există pericolul ca regia să intre în colaps financiar. În acest moment, cei 570.000 de clienţi reprezintă un număr suficient”, ne-a mai explicat Becheanu.

Conturile primăriei, blocate

Sorin Oprescu, primarul general, spune că nu se pune problema ca bucureştenii să rămână fără căldură până la finalul acestei ierni, dar apoi RADET se va vedea în incapacitatea de a-şi plăti datoriile către furnizorul de energie termică ELCEN. „Chiar dacă regia autonomă nu poate intra în insolvenţă, în ultimul timp ELCEN ne-a tot blocat conturile, le va bloca în continuare şi nu pot face nimic. Acest lucru tot insolvenţă se numeşte”, a declarat Oprescu.

Edilul-şef susţine că a plătit o datorie de 3.000 de miliarde lei vechi, însă ELCEN a înregistrat o datorie de 5.000 miliarde de lei vechi. „Aveam penalităţi de 8.000 miliarde de lei vechi. Trebuie să încheiem această situaţie. ELCEN şi-a bătut joc destul de banii bucureştenilor”, a spus Oprescu.

Cine este de vină

Liderul sindicatului liber din RADET, Ioana Stoica, spune că Sorin Oprescu poartă o vină importantă pentru situaţia în care se află Regia în momentul de faţă. „Domnul primar a refuzat să mărească preţul gigacaloriei atunci când ELCEN a făcut acest lucru. Probabil că dl primar a procedat astfel doar din considerente de imagine. L-am avertizat la acea vreme. Nu a ţinut cont de discuţia pe care am avut-o şi astăzi RADET a ajuns în această situaţie”, ne-a declarat Ioana Stoica.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-29

TAGURI: RADET; ELCEN; caldura, datorie, subventie, clienti, incalzireComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANDREEA
25 Ian 2012

Sigur ca da, hai sa dam vina pe primar pentru hotiile altora!
X
25 Ian 2012

Primarul incearca sa plateasca datoriile RADET-ului si tot el e de vina? interesanta logica.
TEODOR
26 Ian 2012

Pai cum nu?De 20 de ani nimeni nu a facut nimic pentru eficientizarea RADET!De unde datoriile regiei?A venit Sorin Oprescu cu ele de la Municipal sau Elias?Cat despre Bechianu,e un incompetent desavarsit!E pus acolo de Udrea sa faca rost de bani pentru campania PDL-ista!
Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală