2018-12-19 02:08


Radiografia unui circ numit conducere. La Constanța, încă o ședință cu scandal în Consiliul Local!

 |  16:57
Radiografia unui circ numit conducere. La Constanța, încă o ședință cu scandal în Consiliul Local!
Marius Florian

Luna trecută, PUTEREA relata despre un circ la ședința Consiliului Local Constanța (CLC), când tânărul arhitect Andrei Chivu a organizat un protest inedit, care rezumă o situație jenantă pentru marele oraș port la Marea Neagră: nu există piste pentru biciclete, iar politicienii locali, indiferent de culoarea lor, nici nu sunt dispuși să îndrepte lucrurile.

Vineri, Chivu a reluat protestul, însă, de data aceasta, tema a fost legată de incendiul de la restaurantul Beirut, „prototipul” tragediei din clubul Colectiv, unde trei tinere și-au pierdut viața, fiind mistuite de flăcări.

Chivu, alături de alți camarazi, le-a amintit consilierilor locali constănțeni că nu a existat nici o concluzie după incendiul de la Beirut, acuzându-i de mușamalizare și nepăsare. Până la cearta cu consilierii nu a fost decât un singur pas, doi „aleși” ai PSD Constanța reușind să se certe ca la ușa cortului! Viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău, a asistat impasibil la toată scena care a întârziat începerea ședinței, ba chiar a părăsit scaunul de două ori.

Detalii, în secțiunea video.

S-au ascuns din nou de DNA! Tehnică de influențare a votului

În esență, ședința CLC a fost un circ din prima până în ultima secundă, „aleșii” constănțeni dând-o de gard în mai multe rânduri, în special când a fost vorba de constituire ca parte civilă într-un dosar de corupție, instrumentat de DNA.

„În cursul lunii acesteia am primit o adresă de la DNA, în care mi se aducea la cunoștință că expertul desemnat a elaborat expertiza în dosar, în ceea ce privește contractul încheiat de municipiul Constanța cu Polaris. Concluzia expertului desemnat a fost aceea că în patrimoniul municipiului Constanța s-a creat un prejudiciu de peste 200 milioane lei, inclusiv TVA”, a spus Făgădău.

Este vorba de unul dintre vestitele dosare ale fostului primar, Radu Mazăre, referitor la contractul de colaborare cu compania de prestări servicii de salubrizare.

Propunerea de constituire ca parte civilă i-a înfipt și mai mult în scaune pe consilieri, care au votat amânarea proiectului de hotărâre, Făgădău susținând că aceștia doresc „să se informeze suplimentar”. De altfel, înainte de vot, directorul executiv al Direcției Financiare din cadrul Primăriei Constanța, Marcela Frigioiu, a amenințat că nu va mai semna nici un ordin de plată pentru Polaris, dacă municipiul Constanța se va constitui ca parte civilă în dosarul instrumentat de DNA și chiar va demisiona!

„Nu știu ce să vă spun, după părerea mea, în situația în care se studiază de domnii consilieri raportul de expertiză al DNA, care schimbă în totalitate modul de derulare al contractului, aproape 80% din acest prejudiciu este datorat următorului calcul: în urma licitației din 2008, cantitatea de gunoi menajer care se strânge de la populație se cântărește la groapa de gunoi a Polarisului. Se eliberează bonul de cântărire și se plătește exact cantitatea de gunoi. Raportul DNA face un cu totul alt calcul, respectiv ia numărul populației Constanței, îl multiplică cu 0,8 kg pe locuitor, iar diferența dintre această sumă și cealaltă constituie acest prejudiciu! (…) Îmi depun demisia și eu altceva nu pot să fac, pentru că nu mă pricep la ce trebuie să fac altceva! Eu îmi apăr pielea mea”, a spus Frigioiu.

Constanța a intrat în campanie electorală: Nu muncești? Te plimbi gratis cu autobuzul!

Politica „pachetarilor”, arhicunoscută la Constanța, prin care se încurajează mâna întinsă la municipalitate, obicei instituit de fostul primar, Radu Mazăre, a intrat într-o nouă etapă prin Decebal Făgădău. Astfel, s-a aprobat și hotărârea privind acordarea de facilități la transportul în comun pentru șomerii din municipiul Constanța! Încurajați deja de alte programe municipale ca să stea acasă și să contribuie cu nimic la bugetul local, iată că spărgătorii de semințe ai Constanței vor beneficia și de gratuitate la transportul în comun!

„Am analizat impactul bugetar, am văzut că este sustenabil atât pentru anul în curs, cât și pentru proiectul de anul viitor și am inițiat proiectul de hotărâre. Șomerii, cei care sunt în perioada de șomaj sau au ieșit dar sunt înregistrați… pentru că dacă noi nu îi lăsăm cu adevărat să circule, ca să își caute un loc de muncă, prin ajutorul de șomaj pe care îl au nu își vor permite să aibă o mobilitate sporită în căutarea unui loc de muncă”, a spus Făgădău.

SRI, plimbat de colo-colo

Municipalitatea își bate joc de SRI sau SRI are chef de plimbări în lipsă de alte ocupații? Nu doar pensionarii sau șomerii au primit, vineri, un ajutor de la Făgădău, ci și SRI! Instituția de forță a statului a avut sediul în bd. Mamaia, până în urmă cu câteva luni. Apoi, s-a mutat cu tot cu bagaje în sediul Secției 3 Poliție, pe care a trimis-o la sediul Secției 1! Au dat cu var, au pus aparatură, și-au instalat birouri, dar spionii se pare că nu se mulțumesc nici cu noul sediu, așa că mai pleacă o dată! A treia oară!

„I-am tot întrebat, dar nu puteau să-mi răspundă foarte ferm la momentul respectiv, așa că mi-am dat seama care-i schema. Am avut vreo 4-5 ședințe de dezmembrări, imobile, terenuri, iar internatul de la Energetic este dat la SRI, să facă birouri. În fosta Secție 3 este provizoriu! Acum își fac sediu-sediu, îl aranjează, îl fac bibelou, iar Secția 3 se va muta înapoi”, a spus un consilier local pentru PUTEREA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-27

GALERIE MEDIATAGURI: conducere, constanta, puterea, consiliul local, circ
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RODICA SAMOILESCU
27 Noi 2015

DE CE ESTE ȚINUTĂ ÎN CONTINUARE ÎN POSTUL DE DIRECTOR LA OPERĂ, CORVETTA LUI NICU CEAUȘESCU, AMICA NEVESTEI LUI TENDER, OTRREAPA DANIELA VLĂDESCU? PT. CĂ PRIN INSTITUȚIE SE SPALĂ BANI PUBLICI DIN CARE SE ÎNFRUPTĂ SECĂTURILE DIN PNL-UL LOCAL. AFARĂ CU ESCROACA!
Random imageUltimele stiri


loading...