2019-01-21 22:14


Radu Stroe: Poliţiştii de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” au comis un abuz

 |  06:57
Radu Stroe: Poliţiştii de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” au comis un abuz

Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, a declarat luni seară că i-a prezentat lui Victor Ponta elementele privind activitatea poliţiştilor la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", iar premierul "a înţeles pe deplin situaţia", raportul pe această temă urmând să fie gata "într-o zi, două".

"Am prezentat toate elementele legate de activitatea poliţiştilor judiciarişti în acest caz. Premierul a rămas complet mulţumit,  a înţeles pe deplin situaţia. Într-o zi, două, vom avea şi un raport despre activitatea poliţiştilor judiciarişti", a spus Stroe, la Realitatea TV, precizând că la discuţia cu Ponta de la Palatul Victoria a participat şi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Radu Stroe a confirmat că părintele unui elev de la "Dimitrie Bolintineanu" este cercetat pentru ultraj în urma incidentelor de vineri de la liceu, însă nu a oferit mai multe informaţii, pe motiv că este vorba despre un dosar lucru.

Radu Stroe a admis că unii poliţişti care s-au aflat vineri în afara liceului au comis un abuz. "Este evident că au greşit", a spus ministrul, care a ţinut să sublinieze, pe de altă parte, că nu are nimic de reproşat poliţiştilor judiciarişti care au acţionat în interiorul unităţii de învăţământ, pentru punerea în executare a dispoziţiilor procurorilor.

Referitor la mandatele de aducere pe numele unor elevi, Radu Stroe a explicat că a existat o "schimbare de strategie" a procurorilor ce anchetează suspiciunile de fraudă de la bacalaureatul organizat la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din cauza căreia i-a comunicat premierului, vineri, date ce au fost corectate ulterior.

Vitor Ponta a declarat, referindu-se la intervenţia la Liceul "Bolintineanu", că în opinia sa au existat nişte probleme de funcţionare, el arătând că, dacă acestea au fost în zona Parchetului, CSM poate lua măsuri, iar dacă au fost în zona Ministrului Afacerilor Interne, va discuta cu ministrul, transmite Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09
Citeste si:
Ancheta “Fraudă la Bacalaureat” continuă: 39 de elevi de la liceul “Bolintineanu”, audiaţi la Poliţia Capitalei
Victor Ponta despre ancheta de la liceul “Dimitrie Bolintineanu”: Nu politizez un dosar penal
Victor Ponta: În faţa mea, ministrul de Interne este responsabil în cazul audierilor de la liceul Dimitrie Bolintineanu
Tiberiu Niţu cere clarificări în cazul fraudei de la “Dimitrie Bolintineanu”
UPDATE. 100 de elevi de la liceul “Dimitrie Bolintineanu”, audiaţi de poliţie săptămâna viitoare
Costica Vărzaru, directoarea Liceului “Dimitrie Bolintineanu”, arestată preventiv

TAGURI: radu, stroe, dimitrie, bolintineanu, liseu, politisti, elevi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...