2018-12-17 17:10


Raed Arafat, detalii despre mecanismul de alertare înainte de cutremur

 |  14:29
Raed Arafat, detalii despre mecanismul de alertare înainte de cutremur

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat, luni, referitor la mecanismul de alertare înainte de cutremur, că înștiințarea populației cu câteva secunde înainte de producerea unui seism poate să însemne inducerea unei panici majore.

"Ideea de a alerta înainte este o idee care se discută. (...) Să înștiințezi populația cu câteva secunde înainte, la noi, la acest moment, poate să însemne inducerea unei panici majore. (...) Pre-alertarea încă este o chestie care e sub discuție, nu e o chestie pe care putem să ne bazăm", a afirmat Raed Arafat, răspunzând unei întrebări în contextul Seminarului privind izolarea seismică, organizat în perioada 10 — 13 octombrie, la București, de Ministerul Infrastructurii, Transportului și Turismului din Japonia, Asociația Japoneză de Izolare Seismică și Universitatea Tehnică de Construcții București, transmite Agerpres.

Secretarul de stat a mai spus că o astfel de alertare ar face populația să fugă.

"Să îi prindă un cutremur în casa scărilor, exact unde nu trebuie să îi prindă", a completat Raed Arafat.

Acesta a adus în discuţie şi necesitatea reabilitării sediilor instituțiilor publice.

"Riscul la clădirile publice, dacă se întâmplă ceva cu ele, este ca noi să nu putem să ne îndeplinim misiunea față de populație. (...) Trebuie să ne asigurăm că ele (instituțiile publice — n.r.) rămân funcționale după un cutremur. Normal că intră în atenție și clădirile care sunt cu risc seismic ale pompierilor, unde sunt unități de pompieri ș.a.m.d", a precizat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai spus că anul acesta ar putea fi livrate și primele echipamente de căutare și de identificare a victimelor sub pământ.

"Anul acesta, dacă totul merge bine, vor fi livrate primele zece seturi de echipamente, zece containere de căutare/ salvare, cinci de un anumit nivel și cinci de un nivel mai avansat, care vor fi distribuite în țară și, bineînțeles, la București", a subliniat Raed Arafat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-10

TAGURI: raed arafat, detaliu, mecanism, alertare, inainte, cutremur
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...