2018-12-18 15:57


Raed Arafat: Nimeni nu poate garanta că tragedii precum cea din Colectiv nu se pot repeta

 |  13:30
Raed Arafat: Nimeni nu poate garanta că tragedii precum cea din Colectiv nu se pot repeta

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat, duminică, că nimeni nu poate garanta că astfel de tragedii precum cea din clubul "Colectiv" nu se pot repeta oriunde în țară.

Chestionat dacă sistemul de prevenire a situațiilor de urgență s-a îmbunătățit după această tragedie, Raed Arafat a răspuns afirmativ.

„Astfel de dezastre din păcate nimeni nu poate garanta că nu se pot întâmpla. Orice situație poate să se întâmple, oriunde în țară. Se pot cumula anumiți factori favorizanți care să ducă la apariția unui incident sau a unui dezastru. Rolul nostru este să facem tot posibilul să prevenim acest lucru. O prevenire sută la sută nu există, nimeni nu va garanta că un dezastru nu poate să aibă loc. Orice dramă se poate repeta, dar într-o altă formă, nu va fi o copie identică. Dacă ne uităm în lume, în SUA, Belgia, Olanda au avut drame similare cu cea de la noi, iar unii au avut drame repetate. Măsurile de prevenire luate în ultima perioadă sunt în măsură să reducă acest risc și această probabilitate', a precizat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat a mai afirmat că în cazul unei calamități majore, de tipul unui cutremur, se ia în calcul transferarea pacienților în alte județe care nu au fost afectate de seism.

'Dacă vrem să luăm multiplele victime care pot să apară în București este posibil să fie nevoie, în caz de calamitate majoră iar o parte din spitalele să nu funcționeze, să muți bolnavii în alte spitale din zonele care nu sunt afectate. Acesta este modul în care se lucrează oriunde. Nu te bazezi doar pe orașul care este afectat ci pe orașele neafectate și unde poți transfera pacienții. Orice situație de dezastru este o provocare. Pregătim sistemul pentru aceste provocări. Există proiecte de pregătire a spitalelor să facă față nu din punct de vedere al consolidărilor, ci din punct de vedere inclusiv al fixării echipamentelor în spitale. Pregătim un proiect pilot la București pe două spitale, împreună cu primăriile. Continuăm pregătirea ca sistemul să facă față la un dezastru. Acest lucru nu se va opri, nu putem spune că suntem perfect pregătiți. Întotdeauna trebuie făcut ceva în plus', a completat Raed Arafat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-09

TAGURI: raed arafat, nimeni, nu, garanteaza, tragedie, colectiv, repeta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


UN BUCURESTEAN
10 Oct 2016

Raed Arafat vorbeste fara sa gandeasca. Daca se aplica reguli clare din start pentru orice asemenea club si nu se mai dau avize pe spaga, lucruile nu se vor mai repeta. Stie Domnul Arafa ce va ce nu stim si noi, adica ca sunt si alte cluburi care functioneaza la cota de avarie si pe care nu are curajul sa le inchida. Ce sentiment de siguranta ofera tinerilor si parintilor daca face afirmatii de acest gen ?!!!!
Random imageUltimele stiri


loading...