2017-01-24 19:28


Răfuială pe taxe şi impozite

 |  20:59
Răfuială pe taxe şi impozite

Nivelul taxelor şi impozitelor ce vor trebui plătite de bucureşteni în 2012 a devenit motiv de răfuială politică între edilii Capitalei, înaintea unui an marcat de alegerile locale. Administraţiile de sector şi Primăria Generală se acuză reciproc că vor să majoreze nivelul taxelor şi impozitelor. Edilii de sector îi acuză pe reprezentanţii Primăriei Capitalei că sunt „neprofesionişti”.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) propune menţinerea aceluiaşi nivel, de anul acesta, pentru taxe şi impozite şi în 2012. Primăria Generală susţine însă că a primit propuneri de la administraţiile de sector să majoreze nivelul dărilor ce trebuie achitate de bucureşteni. Potrivit proiectulului PMB, propunerile de majorare a nivelului taxelor şi impozitelor provin de la sectoarele 2 şi 6. „Direcţia Venituri Buget Local Sector 2 consideră oportună majorarea cu 20% a impozitelor şi taxelor, reinstituirea taxei hoteliere, Serviciul Public pentru Finanţe Publice Locale Sector 6 propune majorarea cu 20% a taxei pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară şi taxa pentru utilizarea locurilor publice pentru activitatea de comercializare a produselor alimentare şi nealimentare (inclusiv comercializarea de flori), iar Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 4 lăsând la latitudinea CGMB să stabilească nivelul acestora”, se arată în raportul de specialitate publicat pe site-ul PMB.

Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, susţine însă că administraţia sa nu a propus nici o majorarea a taxelor şi impozitelor şi îi acuză pe reprezentanţii PMB că sunt „neprofesionişti”. „Eu nu ştiu de o astfel de propunere. Eu, ca primar, nu am solicitat nici o majorare. Oricum, cele mai multe taxe şi impozite sunt stabilite de Ministerul de Finanţe. Noi stabilim pe cele mai puţin importante, cum ar fi pentru locurile de parcare. Dar aceste lucruri pot fi reglementate în consiliul local. Consider că cei de la Primăria Generală sunt uşor neprofesionişti”, ne-a declarat Cristian Poteraş.

Declaraţii fictive în proiectul PMB

Nici primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, nu recunoaşte că a cerut mai mulţi bani. „Primăria Sectorului 2 nu a solicitat majorarea taxelor şi impozitelor pe anul 2012. Acest lucru a fost solicitat de către Direcţia de Taxe şi Impozite Locale a Sectorului 2”, se arată într-un răspuns oficial al primăriei oferit ziarului „Puterea”. Surse din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Sector 2 (instituţie subordonată primăriei) ne-au declarat însă că nu au solicitat majorările menţionate. Totuşi, dacă PMB nu va aproba nivelul propus de Primăria Sectorului 2 pentru taxe şi impozite, instituţia condusă de Neculai Onţanu poate majora datoriile cetăţenilor către bugetul local cu ajutorul unui vot pozitiv din partea consilierilor sectorului 2.

„Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 3, Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Sector 5 nu au transmis propunerile solicitate”, se mai arată în proiectul PMB.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-09

TAGURI: taxe, impozite, rafuialaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală