2018-12-19 12:19


Raluca Prună: Ceea ce au făcut magistraţii poate fi răsturnat prin intervenții legislative punctuale

 |  15:01
Raluca Prună: Ceea ce au făcut magistraţii poate fi răsturnat prin intervenții legislative punctuale

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat duminică, cu ocazia Zilei Justiţiei, că progresul care s-a înregistrat în acest domeniu nu este ireversibil, iar ceea ce au făcut magistraţii "poate fi răsturnat foarte ușor, prin intervenții legislative punctuale".

"Avem astăzi o justiție independentă, la independența aceasta s-a ajuns greu, nu este un lucru dat, este un lucru pe care trebuie să-l apărați în fiecare zi. Îndrăznesc să spun, adresându-mă corpului de magistrați: magistratura română va fi atât de independentă cât de independentă va dori să fie", a afirmat Raluca Prună, potrivit Agerpres.

Ministrul Justiţiei a ţinut să precizeze că este important ca magistrații să se asigure că nu se fac "pași înapoi".

"Ceea ce ați făcut cu toții poate fi răsturnat foarte ușor, prin intervenții legislative punctuale. Și atunci, este imperios necesar să ne asigurăm că nu se fac pași înapoi și că ceea ce s-a obținut greu, nu se pierde ușor", a subliniat Raluca Prună.

Aceasta a mai spus că performanțele sistemului judiciar pot fi constatate atât la nivel intern, cât şi extern.

"Ceea ce contează, însă, astăzi este parcursul pe care îl avem până în prezent. Un prezent pentru care modul în care este derulată activitatea instituțiilor de prevenire și combatere a marii criminalități, a corupției cu precădere, a devenit un reper pentru celelalte state membre ale Uniunii. Și am în vedere state membre aflate în topul unor clasamente internaționale privind integritatea", a completat ministrul Justiţiei. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-03
Citeste si:
Ministrul Justiției: Hotelul Triumf, viitorul sediul al DNA şi ANABI

TAGURI: raluca pruna, face, magistrat, rastoarna, interventie, legislativa, punctuala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
03 Iul 2016

DECI SA INTELEG CA JUSTITIA ESTE CA SA PROTEJEZE AVERILE MARILOR INFRACTORI?....CE S-A FURAT PANA ACUM CU EADS-MICROSOFT-ANRP....ETCETERA NU MAI CONTEAZA....TREBUIE SA AVEM GRIJA SA NU SE SCHIMBE STATUS QUO PENTRU MILIARDARII DE CUMETRIE?......CAND CONFISCATI AVERILE CORUPTILOR?....DE 25DE ANI FACETI IMPRUMUTURI LA F-M-I CA SA PLATITI FURTURILE...NUMAI CLICA UDREA-PONTA A SPULBERAT 20DE MILIARDE DE EURO.....PLUS CEI DE DINAINTE INCA DE ZECE ORI PE ATAT >>>LUMEA INCEPUT SA INTELEAGA MECANISMUL DE TIP "ASASINI ECONOMICI" PE CARE L-A IMPLEMENTAT F-S-N CU "MARELE LICURICI" IN 1989>>>>>>CITITI CARTEA LUI JOHN PERKINS AGENT C-I-A SI MEMBRU IN "SKULL&BONES" ....."ASASINII ECONOMICI".......CUM S-A JEFUIT ROMANIA IRAK SI VENEZUELA CU ACELASI GRUP DE AGENTI CIA-GOLDMAN SACHS......BINEINTELES SEF DE PESTERA ALIBABA SI CEI 40DE HOTI ESTE 666ISARESCU666
Random imageUltimele stiri


loading...