2019-03-26 18:43


Raluca Prună: Se vor construi și penitenciare noi, dar nu se va rezolva chestiunea suprapopulării și a condițiilor precare

 |  14:40
Raluca Prună: Se vor construi și penitenciare noi, dar nu se va rezolva chestiunea suprapopulării și a condițiilor precare

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, joi, că se vor construi și penitenciare noi, dar acestea nu vor rezolva chestiunea suprapopulării și a condițiilor precare. Ministrul a ţinut să precizeze că soluţia în acest caz este investirea în sistemul de probațiune din România.

"Eu mi-am luat un angajament clar ca, în două luni, imediat după ce Guvernul a adoptat memorandumul prin care solicita CEDO să amâne pronunțarea unei decizii pilot, eu m-am obligat să facem un plan de măsuri. El va consta din măsuri realiste și măsuri care știm astăzi că pot fi finanțate. Se vor construi și penitenciare noi, dar acestea nu vor rezolva chestiunea suprapopulării și a condițiilor precare. E un tip de măsură pe termen lung, dar cred că măsura cea mai eficientă pe termen scurt și mai puțin costisitoare este investirea în sistemul de probațiune din România, care a fost creat printr-o lege foarte bună în 2013 și care este sufocat prin faptul că are foarte puține resurse umane și are foarte multe persoane sub supraveghere", a afirmat Raluca Prună, la finalul bilanțului pe 2015 al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), potrivit Agerpres.

Ministrul Justiţiei a mai spus că sunt foarte puțini angajați la Direcția Națională de Probațiune, motiv pentru care este nevoie de o politică guvernamentală fermă.

"Eu nu vreau să minimizez ce se face la ANP. Instanța nu poate dispune pentru toată lumea consilierea printr-un consilier de probațiune. Cum se va remedia? Eu nu pot să fac decât să constat un lucru, să propun, cu costuri mai mici decât să construim penitenciare și cu costuri mai mici decât să plătim amenzi impuse de CEDO, eu zic: 'hai să mărim sistemul de probațiune, prin alocarea de resurse umane și apoi prin aplicarea Legilor 252 și 253'", a afirmat ministrul Raluca Prună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-11

TAGURI: raluca pruna, construieste, penitenciare, noi, nu, rezolva, chestiune, suprapopulat, conditie, precara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...