2019-02-21 22:12


RATB a cheltuit anul trecut peste 40.000 de lei pentru suduri la câteva garduri

 |  20:12
RATB a cheltuit anul trecut peste 40.000 de lei pentru suduri la câteva garduri

Deşi se plânge de lipsă de bani, RegiaAutonomă de Transport Bucureşti (RATB) cheltuieşte zeci de mii de lei pegarduri. Anul trecut, RATB a alocat 40.254 de leipentru a repara câteva garduri din staţiile şi de pe traseele tramvaielor. ReprezentanţiiRATB susţin că recondiţionarea gardurilor va continua. Costul manoperei rămâneînsă un mister.

Dupăce ziarul “Puterea” a dezvăluit că RATB cheltuieşte sute de mii de lei pentru“recondiţionarea” gardurilor metalice din staţiile şi de pe traseele detramvai, oficialii Regiei ţin să menţioneze că lucrarea era una indispensabilăcălătorilor. Uimitor, cu toate că au fost cheltuiţi bani din bugetul veşnicinsuficient al RATB, reprezentanţii Regiei susţin că nu este vorba de oinvestiţie. “Aceste lucrări nu reprezintă o investiţie, ci suntdoar lucrări de reparaţii, cauzate de deteriorarea gardurilor de autoturismesau de către persoane rău intenţionate. Facem precizarea că aceste măsuri dereparaţii sunt absolut necesare pentru siguranţa călătorilor, a personaluluiRATB şi a celorlalţi participanţi la trafic”, ne-au declaratoficialii RATB.

Un lucru este cert. În timp ce solicităsuplimentări bugetare de zeci de milioane de lei Primăriei Capitalei şiurmăreşte să majoreze preţul biletelor, RATB a cheltuit şi va continua săcheltuiască, potrivit spuselor reprezentanţilor companiei, sute de milioane delei vechi pe garduri. Costul manoperei rămâne însă un mister. “Suma alocată deRATB pentru materiale, în cadrul lucrărilor de reparaţii garduri pe anul 2010,a fost de 40.254 de lei, restul costurilor reprezentând manopera pentru plataangajaţilor RATB”, ne-au mai explicat reprezentanţii Regiei.

Lafinele anului trecut, conducerea RATB a solicitat 65 milioane de lei, la ultimarectificare bugetară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. ŞefulRATB declara, la acea vreme, că Regia are nevoie urgentă de bani pentru aîncheia anul fără datorii, în caz contrar neputând fi achitate restanţele faţăde furnizorii de combustibil, electricitate sau piese de schimb.Municipalitatea bucureşteană a acordat însă doar 42 milioane de lei.

Inevitabil,tot bucureştenii vor acoperi “găurile” din bugetul Regiei. Biletele RATB s-arputea scumpi în perioada următoare cu 40%, după cum a anunţat, recent,directorul general al Regiei, Adrian Criţ. În prezent, o călătorie cumijloacele de transport în comun costă 1,3 lei. Adrian Criţa declarat că va relua, în acest an, demersurile în vederea majorăriipreţului biletelor. El a justificat măsura prin faptul că, de peste doi , Regia nu a operat nici o creştere a preţului biletelor, cheltuielile fixe s-aupăstrat, iar primăria nu a mai acordat subvenţii. În momentul de faţă, Capitalaare mijloace de transport noi şi cel mai mare parc auto din România. Consumuleste însă cel mai ridicat, iar tariful perceput este cel mai mic dinţară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
12 Ian 2011

In decembrie,RATB a cerut 65 de milioane,a primit 42!Sa se gospodareasca mai bine,domnii de la RATB,nu sa vina toata ziua la Oprescu!Incet,incet,va strange Primaria surubul,atat la RATB cat si la RADET!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...