2017-01-19 00:09

SOCIAL


RATB va produce sub licenţă un tramvai low cost

 |  15:54
RATB va produce sub licenţă un tramvai low cost
RegiaAutonomă de Transport Bucureşti (RATB), în colaborare cu Astra Vagoane Arad şiSiemens, va produce sub licenţă un tramvai numit Imperio, care să fie ieftin şisă aibă succesul Loganului pe piaţa internă şi pe cea externă, a anunţat, luni,directorul RATB, Adrian Criţ. "Tramvaiul va fide calitateoccidentală, cu podea joasă şi aer condiţionat, şi va costacirca douămilioane de euro, faţă de 2,5 milioane, cât costă în general un astfel de vehiculde transport public", a spus Criţ.

Tramvaiul vaavea două-şase corpuri. Un tramvai cu patru corpuri vaputeatransportacirca 300 de călători. Licenţa Siemens pentru vagoane aparţineAstra Vagoane, care va contribui şi cu investiţii în amenajarea spaţiilor şiretehnologizarea liniei de producţie din cadrul Uzinei de Reparaţii AteliereleCentrale RATB. Siemens va aduce o parte din piese, printre care şi motorul, iarRATB va pune la dispoziţie spaţiile de producţie şi forţa de muncă, estimată la150 de persoane. Tramvaiele vor fi destinate atât pieţei interne, cât şi celeiexterne, iar cei trei partenerivorbeneficia de părţiegale dinprofit, în baza unui acord-cadru pe 10 ani. Prototipul Imperio va fi gata înoctombrie, iar până la sfârşitul anului vor fi construite primele patru-cincitramvaie. Producţia anuală este estimată la 30-40 de tramvaie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
22 Feb 2011

RATB-ul isi va produce si ngur tramvaiele!Si va exp orta aceste mijloace de t ransport in comun!Uite ca se poate sa se gospodare asca singuri,si sa nu se bazeze exclusiv pe subven tia pe care o aloca Opres cu si Primaria.

Adauga un comentariu

Random image